Cu doi ani mai devreme la pensie dacă ai trăit în localităţi poluate. Vezi localităţile

Persoanele care au locuit 30 de ani în zone poluate ies mai devreme la pensie. Care sunt localitățile în care se aplică pensionarea anticipată
Locuitorii din zeci de orașe vor putea ieși la pensie cu 2 ani mai devreme, fără să fie penalizați. Autoritățile au extins lista localităților în care se aplică măsura. Persoanele care pot beneficia de această prevedere trebuie să fi locuit cel puțin 30 de ani în zonele poluate din cauza exploatării sau prelucrării cărbunelui, hidrocarburilor sau a altor minereuri.

În Deva, oamenii suferă din cauza poluării de zeci de ani, mai ales că una dintre cele mai mari termocentrale din țară se află în apropiere. Pensionarea anticipată e așteptată de mulți.

Pe lista extinsă acum a localităților vizate de lege se află peste 10 orașe mari, reședință de județ.

Distribuie prietenilor

Printre acestea, Bacău, Galați, Târgu Mureș, Ploiești și Râmnicu Vâlcea.

Dar și localități mai mici din Hunedoara, Gorj, Alba, Caraș Severin și din alte județe. Legea le dă dreptul de a ieși mai devreme la pensie și celor care locuiesc în apropierea acestor orașe, pe o rază de 8 km. Reprezentanții sindicatelor atrag atenția că lista s-a mărit semnificativ și nu în toate situațiile justificat.

Oamenii care au locuit aproape toată viața în localități foarte poluate au o stare a sănătății mai fragilă, spun medicii.

Măsura pensionării anticipate cu doi ani, fără penalizări, se va aplica până în 2030.

STIRI.TVR.RO