Culoar favorabil pentru Spania! Cine este acum favorită la câștigarea Cupei Mondiale

Culoar favorabil pentru Spania Cine este acum favorita la castigarea Cupei Mondiale

Cupa Mondială din Qatar a provocat o mulțime de surprize pe parcursul fazei grupelor, însă a venit și cu ceea ce așteptau iubitorii fotbalului de pretutindeni. Este vorba despre spectacol, goluri multe și calificarea în fazele superioare ale celor mai importante echipe. Cu mici excepții, firește, însă fiecare competiție de asemenea amploare vine și cu unele concluzii surprinzătoare.

Una dintre echipele care nu au surprins în mod neplăcut a fost Spania. Ibericii antrenați de Luis Enqirue nu au primit prea multe șanse la cucerirea trofeului, din partea iubitorilor fotbalului, însă ei au reuși să se califice mai departe din grupa cu Germania, Japonia și Costa Rica. Mai mult de cât atât, și-au calculat foarte bine pașii, în așa fel încât să prindă cel mai favorabil culoar. 

Ce cotă are Spania la cucerirea Cupei Mondiale

Spania are cota 6,50 la cucerirea trofeului. Doar Brazilia (3,25), Franța (6,00) și Argentina (6,00) sunt echipe mai bine cotate decât reprezentativa iberică. Cei care pariază aici pe World Cup Qatar trebuie să știe că traseul pe care spaniolii îl au, după ce s-au calificat din grupe ca urmare a clasării pe poziția secundă, le poate permite să avanseze în competiție destul de mult.

Spaniolii au evitat jumătatea de tablou care le implică pe Brazilia și Argentina. După duelul cu Maroc, din optimi, Spania ar întâlni, în cel mai rău scenariu, Portugalia, în sferturi. Semifinala ar putea să le aducă cel mai greu adversar. Este vorba despre Anglia sau Franța. Însă bookmakerii o consideră pe Spania printre favoritele principale la disputarea finalei!

Dintre echipele menționate, doar Franța ar porni drept favorită contra ibericilor, în drumul lor către finală. Pentru “Ce ecihpe vor ajuge în finală?“, Spania are cota 3,50. Brazilia este principala favorită și din acest punct de vedere, cu o cotă de 2,25. Franța are cota 3,25, iar Argentina este cotată cu 3,50. Pe lâmgă Franța, din top 3 favorite la calificarea în finală fac parte, Brazilia și Argentina, formații pe care spaniolii nu le pot întâlni mai devreme de ultimul act!

Printre argumentele celor care pariază pe un parcurs de succes al Spaniei se numără evoluția entuziasmantă din meciul contra reprezentativei statului Costa Rica, câștigat cu 7-0. Spaniolii au jucat bine și în remiza 1-1 cu Germania, însă au dezamăgit în meciul cu Japonia, pierdut cu 1-2. Cu toate acestea, înfrângerea le-a permis oamenilor lui Luis Enrique să se califice de pe locul 2 și să evite partea mai dificilă de tablou!

Un alt argument puternic este reprezentat de chimia grupului de jucători care formează lotul Spaniei. Fotbaliștii lui Enrique sunt, în bună parte, legitimați la FC Barcelona. Contingentul jucătorilor dați de catalani la lotul național este completat de fotbaliști experimentați, precum Alvaro Morata, Cesar Azpilicueta sau Rodri. Aceeași strategie a fost urmată de Enrique și la Euro 2020, iar spaniolii au ajuns până în semifinale!

Alege să mizezi și tu pe evenimentele din cadrul World Cup. Cotele pe care ți le-am prezentat pot fi modificate pe parcursul competiției, în funcție de parcursul echipelor. Pariază cu responsabilitate și bucură-te cu adevărat de cea mai tare competiție a iernii!

Sursa foto: Pixabay.com

Parteneri