Cum ar trebui să arate un site de prezentare

ce este un site de prezentare 1

Site-urile de prezentare au apărut din nevoia companiilor de a se expune și în online. Dorința de a avea cât mai mulți clienți și a fi cunoscuți de o masă cât mai largă de oameni a apărut atunci când firmele și-au dat seama de potențialul pe care îl oferă mediul online.

Ca să înțelegem mai bine cum funcționează și care este scopul unui site de prezentare trebuie să răspundem la câteva întrebări simple:

  • care este scopul site-ului?
  • ce pagini trebuie să conțină?
  • cum se face?
  • cum se atrag clienții pe site?

Care este scopul site-ului?

În principal site-urile de prezentare nu sunt foarte sofisticate și costă mai puțin decât ne-am imagina. Prima pagină spre exemplu va cuprinde informațiile cheie de care are nevoie clientul pentru a afla mai multe informații despre firmă, un număr de telefon, o adresă de e-mail, locația dar și un formular de contact. Desigur că toate aceste informații pot fi puse în mai multe pagini dar în funcție de încadrare ele au loc și pe pagina principală. Este important ca aceste informații esențiale să fie puse cât mai în partea de sus a site-ului pentru a ieși în evidență și a fi ușor de observat. Principalul scop al site-ului este să transforme vizitatorii în clienți, ceea ce înseamnă că toate informațiile de pe pagină trebuie să fie bine gândite și să adauge un plus de informare pentru clienți pentru a înțelege cu exactitate domeniul de activitate al firmei și ceea ce poate să ofere.

Ce pagini trebuie să conțină?

Idei de pagini pentru site: Homepage, servicii, despre noi, blog și contact. Acestea sunt principalele pagini de care are nevoie orice site de prezentare. În funcție de informațiile pe care le doriți afișate site-ul va fi mai mult sau mai puțin încărcat și trebuie să aveți grijă la acest aspect dacă vă doriți ca vizitatorii să afle direct ceea ce îi interesează fără să stea să caute ore în șir un anumit tip de informație de care are nevoie.

Cum se face?

Un astfel de site se realizează pe mai multe platforme, însă în special Worpdress este cea mai bună pentru realizarea site-urilor de prezentare. Poti gasi pachete de gazduire cu WordPress preinstalat, ceea ce te scuteste de multa munca. De  asemenea alegerea WordPress implică și costuri mai mici de lucru, nefiind nevoie de realizarea neapărată a temei și de umplerea site-ului cu o grămadă de elemente.

Cum se atrag clienții pe site?

Odată ce ați terminat site-ul deja trebuie să vă puneți problema atragerii vizitatorilor pe pagină. Deși pare un lucru dificil de făcut, în realitate promovarea site-ului se face ușor, pas cu pas, apelând la firme specializate dacă este cazul, în funcție de strategia de dezvoltare a firmei.

Cele mai recomandate și mai bune rezultate vin din partea rețelelor de socializare și a reclamelor pe diferite blog-uri. La început va trebui să investiți ceva bani în publicitate însă vă poate aduce o grămadă de beneficii pe termen lung dacă aveți produse interesante pe care să le prezentați potențialilor clienți prin intermediul site-ului de prezentare.

Parteneri