Cum motivează Ana Birchall telefonul dat părinților Alexandrei

 

Ministrul Justiției Ana Birchall a fost acuzată public că a obținut probe dintr-un dosar al unui procuror și că ar fi sunat fără drept familia Alexandrei pentru a-i comunica că adolescenta a fost confirmată decedată.

După ce unele voci din Opoziție i-au cerut demisia pentru acest gest, ministrul Justiției a făcut declarații, la Antena 3, spunând că „a fost cel mai greu telefon pe care l-a dat”.

„E prima mea declarație, s-a spus în spațiul public și vă spun că din punct de vedere legal, s-a respectat legea. Nu există niciun fel de eroare de procedură. A fost și confirmat de un comunicat al DIICOT. Din punct de vedere moral, a fost un gest moral, firesc. Ce nu știe multă lume e că în toată această perioadă eu am păstrat o relație strânsă cu familia, cu Alex Cumpănașu. În acea seară, eu am vorbit cu mama Alexandrei, căreia i-am promis că indiferent de rezultat, de oră, de moment, îi voi da telefon, să nu afle de la televizor. A fost o promisiune pe care am respectat-o. A fost cel mai greu telefon pe care l-am dat. Eu nu am făcut public acest lucru și nu aș fi vorbit niciodată dacă nu ar fi existat atâtea comentarii față de un gest uman. Discuțiile mele au fost ca de la mamă la mamă, de la părinte la părinte, a fost pentru a-i proteja pe părinți, să nu afle astfel de informații din presă. Eu cred că a fost o obligație morală, umană. E important ca și în astfel de situații să fim oameni”, a spus Ana Birchall, potrivit antena3.ro.