AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cum s-a ajuns la jocuri ca la aparate?

Casino Interior and Row of Classic Slot Machines. Las Vegas Gambling Theme.

Sălile de jocuri și cazinourile sunt de multă vreme o formă de distracție cu mulți amatori. Istoria ne spune că ceea ce este cunoscut drept sloturi pare să își aibă originile pe undeva pe la sfârșitul secolului 19, începutul secolului 20. De la aparate simple, acționate mecanic, până la mașini electrice au trecut aproape 60 de ani. O dată cu evoluția la variante electrice, cu microcipuri și microprocesoare asistăm la un progres în jocuri ca la aparate, care înainte era foarte greu de imaginat.

 

O scurtă istorie a sloturilor

Prima mașină de sloturi, produsă de Charles Fey în casa sa din San Francisco, numită Bellty Bell, era o mașină acționată mecanic. În timp modelul inițial a fost îmbunătățit, ajungându-se la mașini automate. Cel mai cunoscut model a fost Slot Machine Operator Bell.

 

Bugsy Siegel, este un alt personaj important în istoria mașinilor de tip slot. Acesta a comandat producerea unei mașini noi, cât mai simplu de folosit, care să le distreze pe soțiile celor care veneau cu soții la jocurile la poker sau la jocurile de masă. Astfel s-a ajuns la varianta mașinilor mai sofisticate, cu mai multe jocuri și opțiuni.

 

În anii 60 mașinile de sloturi au devenit electrice, simplificând mult modalitatea de funcționare și costurile de mentenanță. Evident că și jocurile care puteau fi jucate s-au diversificat, câștigând noi opțiuni și variante și fiind însoțite de semnale sonore și acustice care marcau finalizarea unui joc sau câștigarea unui jackpot.

 

În anii 70 – 80 producătorii au realizat mașini cu microcipuri, care foloseau deja o serie de algoritmi, diversificând numărul de combinații aleatorii ce puteau fi obținute. Această nouă tehnologie a oferit posibilitatea unor reglaje mult mai sofisticate și mult mai precise. Ea a dus și la costuri administrative mult mai mici.

 

Cu evoluția tehnologiei informatice, sloturile de astăzi depind de programare, ce permite reglaje variate și sloturi progresive, în funcție de preferințe și de gradul de dificultate dorit. Această formă de producție permite ca acest tip de jocuri să poată fi jucate online, nu doar pe aparate, lărgind mult aria celor care pot să se distreze în acest fel.

 

Care este specificul jocurilor ca la aparate?

În prezent sloturile pot fi jucate pe orice tip de dispozitiv, fie el unul fix sau mobil. Prin deschiderea unui cont pe o platformă de tip cazino online și o conexiune la internet, oricine poate juca o varietate mare de sloturi.

Astăzi s-a ajuns la o liberalizare a domeniului, care a mutat competiția cazinourilor în mediul online. Evident, că acest gen de accesibilizare a venit și cu mult mai multe beneficii pentru utilizatori. Cele mai bune platforme, aflate în vârful clasamentului, oferă întotdeauna clienților numeroase premii, bonusuri, promoții și încercări gratuite.

 

Una dintre cele mai interesante opțiuni de sloturi online, ce aparține unui brand recunoscut la nivel internațional, cu platforme și licențe în multe țări, poate fi găsită pe betfair promotii. Site-ul dispune de jocuri noi și clasice, cele mai populare și cu jackpot, dar și de servicii de tip cazino live. Doritorii de distracție și adrenalină pot alege între peste 150 de jocuri, ruletă și blackjack live, poker video ș.a.

Joacă responsabil și echilibrat, cu un buget prestabilit, doar pe o platformă licențiată.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!