Cum să aveți grijă de pielea dumneavoastră cu produse organice în timpul iernii?

piele

Protejarea pielii în timpul sezonului rece este importantă pentru menținerea sănătății sale generale. În timpul iernii, cele mai multe persoane se confruntă cu piele uscată, care creează disconfort, dar care provoacă totodată și îmbătrânirea prematură. Hidratarea este, așadar, soluția pentru o piele sănătoasă în timpul iernii, iar produsele de îngrijire organice sunt mai eficiente ca oricând, tocmai pentru că sunt formulate cu ingrediente mai blânde, care reușesc să ofere pielii protecția, hidratarea și îngrijirea de care are nevoie.

Iată cum puteți avea grijă de sănătatea pielii în sezonul rece folosind doar produse organice:

Optați pentru o loțiune blândă de curățare a feței

Pentru a combate acneea, multe persoane folosesc produse de curățare cu ingrediente dure, cum ar fi acidul glicolic sau acidul salicilic. Totuși, acești acizi usucă pielea, iar pielea uscată poate agrava acneea. Dacă observați că pielea suferă din cauza acestor substanțe chimice, atunci faceți trecerea la o loțiune de curățare mai puțin dură. O loțiune demachiantă vă va calma pielea și va preveni uscarea. Accesați https://www.organic.com.ro/ pentru a descoperi o gamă completă de produse organice de îngrijire a pielii, eficiente pe tot parcursul anului, mai ales în timpul iernii. De asemenea, încercați să evitați loțiunile tonice și astringente pe bază de alcool, care elimină uleiul natural al pielii. În locul unei loțiuni tonice, puteți opta pentru apă de hamamelis.

Utilizați o cremă hidratantă pe bază de ulei organic

Sezonul rece este cea mai bună perioadă pentru a începe să utilizați produse cosmetice organice și uleiuri care vor oferi pielii hidratarea intensă de care are nevoie. Cremele hidratante obișnuite pot conține o varietate de ingrediente sintetice, alcool și parfum care vă pot afecta sever aspectul și sănătatea pielii. Optați, în schimb, pentru ingrediente organice precum uleiul de sâmburi de struguri, ulei de migdale, ulei de jojoba, ulei de cocos, ulei de argan și unt de shea care pătrund adânc în piele și o mențin hidratată pe parcursul întregii zile.

Exfoliați pielea

S-ar putea să vă gândiți că în sezonul rece este cel mai puțin recomandat să vă exfoliați pielea, însă în continuare vă puteți exfolia pielea ca de obicei. Persoanele cu piele sensibilă se pot exfolia o dată pe săptămână, în timp ce persoanele cu piele mixtă sau normală se pot exfolia de două sau chiar de trei ori pe săptămână. Exfolierea este importantă deoarece pielea uscată se poate acumula și vă poate oferi un aspect tern. Prin exfoliere, veți elimina celulele moarte și veți dezvălui o piele mai strălucitoare și mai sănătoasă. Dacă nu veți elimina celulele moarte ale pielii, crema hidratantă nu va reuși să pătrundă în piele. Încercați să utilizați un produs organic de exfoliere, o mănușă sau o perie fină pentru a elimina celulele moarte ale pielii. Asigurați-vă că vă hidratați pielea imediat după exfoliere, pentru a sigila umiditatea.

În cele din urmă, sezonul rece este ideal pentru a vă răsfăța pielea cu o mască hrănitoare. Dacă suferiți de iritații ale pielii, atunci o mască de casă cu miere și lapte va calma pielea și îi va oferi hidratarea de care duce lipsă. Trebuie doar să amestecați o lingură de miere cu câteva linguri de lapte, urmând apoi să lăsați masca să vă hrănească pielea timp de câteva minute. Evitați, în schimb, măștile pe bază de argilă, deoarece acestea elimină impuritățile din piele, dar o usucă.

Parteneri