AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cum să cureți rapid mobila de bucătărie? Recomandări practice

Amprentele de pe fronturile dulapurilor, urmele de mâncare de pe blaturi sau grăsimea persistentă de proveniență necunoscută care este aproape peste tot. Cu aceste murdăriri mobila noastră de bucătărie trebuie să se lupte zi de zi… Nu contează din ce material va fi fabricată, de murdărit se murdărește la fel. Cum să ne descurcăm cu asta și să ne bucurăm de aspectul impecabil al mobilei de bucătărie? Prezentăm mai jos câteva metode verificate, datorită cărora poți păstra întotdeauna ordinea în bucătăria ta!

Pentru spălarea dulapurilor de bucătărie trebuie să te pregătești corespunzător. Alegerea produsului de curățare este o chestiune de preferință individuală: merită însă să luați în considerare să alegeți produsele potrivite pentru materialul, din care este fabricată mobila respectivă și pentru tipul de murdărie.

În primul rând, mizați pe produse de curățare de origine naturală, pe care aproape orice gospodină le are în dulapul său! Să începem de la produsul cel mai popular – oțetul pe bază de alcool.
Proporțiile pregătite corespunzător pot face minuni! Datorită lui poți fără nicio problemă să elimini petele grase, piatra și mucegaiul. Pentru curățarea suprafețelor fabricate din placă MDF e suficient să amesteci o cană de oțet cu două căni de apă. Poți turna amestecul într-o sticlă cu pulverizator sau poți să înmoi o cârpă moale în soluție și apoi poți să ștergi dulapurile de bucătărie. Apoi e suficient să lași să se usuce bine. Reține să nu speli mobila cu cârpa udă! Acest lucru poate provoca deteriorarea ei permanentă.

article thumb

Bicarbonat de sodiu

Pentru murdăria persistentă merită să folosiți o pastă produsă în casă din bicarbonat de sodiu. O puteți prepara amestecând bicarbonatul cu apă. Proporția pentru o suprafață nu foarte mare, murdărită este de 1 lingură de praf la câteva picături de apă. Aplicăm această pastă pe murdărie și după o clipă, cu mișcări circulare, curățăm cu o cârpă moale. Chiar și cele mai dificile murdării vor dispărea foarte repede! Apoi este suficient doar să spălați acest loc cu o cârpă umedă și curată și să lăsați să se usuce bine.

Ce trebuie să știți? Oțetul și bicarbonatul au proprietăți bactericide și de curățare. Sunt și ecologice și sigure în utilizarea zilnică. Merită deci să alegeți această soluție în locul produselor chimice puternice, care pot deteriora structura mobilei și ne pot afecta sănătatea.

Amoniac

Știați că amoniacul face față perfect grăsimilor persistente? Mai ales când îl folosim pentru curățarea fronturilor de bucătărie. Acesta este un preparat accesibil și foarte eficient având numeroase utilizări, care se verifică în orice casă!
Cum ar trebui să arate amestecul special de curățare? Dacă vrei să scapi de murdăria grasă, prepară o soluție cu 1 lingură de amoniac și 4 litri de apă. Acest amestec ar trebuie să facă față cu brio chiar și grăsimii persistente. Amoniacul are de asemenea alte utilizări: combate urmele de mucegai, elimină mirosurile neplăcute sau elimină murdăria de pe covoare sau tapițerie. Cu ajutorul lui, poți scăpa și de moliile nedorite! E nevoie însă să respecți proporțiile corespunzătoare.

Lichid pentru spălat vase

După cum se știe, lichidul pentru spălat vasele este inamicul grăsimilor. Și atunci de ce să nu îl folosim pentru curățarea dulapurilor de bucătărie murdărite? Proporțiile corespunzătoare nu ar trebui să distrugă structura mobilei de bucătărie. E suficient să adăugați în apă câteva picături dintr-un lichid bun și verificat, pentru a scăpa de murdăria persistentă.

article thumb 1

Cum să curățăm mobila de bucătărie, până devine lucioasă?

Mobila de bucătărie modernă este fabricată de regulă cu front lucios, mărind optic spațiul. Deși pare dificil de păstrat curată, realitatea este contrară! Pentru curățarea lor e suficientă o soluție de apă cu oțet sau lichid obișnuit de geamuri și ne putem bucura de mobila de bucătărie curățată impecabil. La final, e suficient să ștergem mobila, până rămâne uscată. Pentru a păstra aspectul mobilei pentru o perioadă mai lungă și pentru a preveni abraziunile, merită din când în când să acoperim fronturile lucioase cu un strat de ceară specială. Acest produs este disponibil de obicei în magazinele bune de mobilă sau în magazinele de bricolaj.

Sperăm că am putut să vă fim de folos, măcar într-o mică măsură, în lupta împotriva murdăriei persistente, întâlnite cel mai frecvent pe dulapurile de bucătărie. Vă dorim succes și dulapuri de bucătărie mereu curate!

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!