Cum să îngrijești florile primite în dar de 8 martie?

flori 8 martie ampress

8 martie reprezintă un eveniment special pentru toate doamnele și domnișoarele, deoarece cu această ocazie primesc cadouri, bomboane sau flori și se simt răsfățate și apreciate. Dacă ai primit și tu flori în acest context, cu siguranță ți-ai dorit să le păstrezi proaspete și înflorite un timp cât mai lung, pentru a te putea bucura de aspectul lor.

Dacă vrei să afli cum să faci florile din vază să arate cât mai bine, timp de mai multe zile sau să împiedici plantele din aranjamente, fii atent la sfaturile de mai jos și încearcă să le pui în aplicare!

Cum să îngrijești florile criogenate?

Dacă ai primit în dar trandafiri criogenați, înseamnă că ești o persoană foarte norocoasă, deoarece îngrijirea lor este extrem de simplă. Practic, nu trebuie să faci aproape nimic, cât timp respecți condițiilor lor de păstrare și le asiguri ceea ce au nevoie.

Trebuie să ferești florile criogenate de lumina directă a soarelui, pentru ca razele UV să nu le afecteze culoarea sau structura. Apoi ține-le departe de umiditate, deoarece nu au nevoie să fie udate. Curăță-le de praf ocazional și șterge cupola pe interior, dacă se formează condens.

Cum să îngrijești florile proaspete?

Dacă ai primit în dar flori proaspete, știi deja că durata lor de viață este una destul de mică. Totuși, pentru a te bucura pe deplin de frumusețea lor, asigură-te că îndepărtezi orice fel de ambalaje în care au fost puse. Acestea nu vor face decât să împiedice oxigenarea sau hidratarea florilor și pot favoriza apariția mucegaiului pe tijele acestora.

Curăță tulpinile plantelor în partea inferioară de frunze, crenguțe sau spini. Frunzele în exces contribuie la dezvoltarea microbacteriilor, care acoperă tijele plantelor și le împiedică să absoarbă apa.

Așază florile într-o vază care a fost spălată în prealabil, cu apă și săpun. Clătește foarte bine recipientul, cu apă călduță, pentru a elimina orice urmă nedorită. Dacă ai la îndemână, nu ezita să adaugi și un tip de „hrană” pentru flori. Aceasta se poate găsi în comerț și conține zahăr, un corector de pH și agenți antimicrobieni, care cresc durata de viață a plantelor puse în apă.

Înainte de a le pune în vază, asigură-te că folosești o foarfecă bună pentru a tăia câte puțin din fiecare tijă, pe diagonală, pentru a favoriza absorbția apei și hidratarea propice a florilor.

Dacă ai de-a face cu un buchet de dimensiuni mari, îți recomandăm să lași florile la hidratat în prealabil, într-o găleată sau într-un vas cu apă călduță, în care ai dizolvat un plic de hrană pentru plante. Lasă-le într-o cameră întunecoasă și răcoroasă, pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Așază-le apoi în vază și bucură-te de aspectul lor.

Cum să îngrijești aranjamentele florale?

Florile proaspete sunt extrem de apreciate pentru abilitatea lor de a înveseli instant atmosfera și a face oamenii foarte fericiți. Există chiar studii care demonstrează faptul că florile proaspete acționează ca un impuls pozitiv asupra stării de spirit și pot impacta emoțiile umane pe termen lung.

Dacă ai primit în dar un aranjament floral, să știi că și acesta are nevoie de o anumită îngrijire, pentru ca florile să nu se ofilească mai devreme decât ți-ai dori. Pentru a le păstra proaspete pentru o vreme mai lungă îți recomandăm să le așezi într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui sau de o sursă puternică de căldură, cum ar fi un calorifer sau un șemineu.

În continuare, poți adăuga câțiva stropi de apă între florile din aranjament pentru a le menține hidratate și proaspete pentru mai multe zile. După o perioadă de două sau trei zile, poți îndepărta plantele din decor, pentru a le pune într-o vază cu apă proaspătă. Aici poți respecta pașii menționați în cazul florilor proaspete.

Dacă ai primit sau urmează să primești buchete cu flori de 8 martie în cutii, nu uita să le îndepărtezi orice urmă de ambalaj, ca mai apoi să le muți într-un recipient cu apă proaspătă, pe care să o schimbi o dată la câteva zile. Ține minte să adaugi și puțină hrană pentru florile tăiate, pentru a le ajuta să se hidrateze.

Sperăm că ai învățat ceva nou despre îngrijirea florilor primite în dar de 8 Martie și că vei pune totul în aplicare cu prima ocazie!

Parteneri