Cum să îți amenajezi rapid și cu stil locuința. Idei și trucuri folosite de designerii de interior

Chiar dacă îți place felul în care este aranjată locuința ta, uneori îți dorești să faci câteva schimbări pentru a reîmprospăta casa, pentru a-i da un aer fresh sau, pur și simplu, pentru că îți dorești ca al tău acasă să arate diferit. 

 

Însă, chiar dacă îți dorești o schimbare, uneori lipsa timpului te face să renunți la unele idei. Dar, dacă vei citi materialul următor, vei afla cum să îți amenajezi rapid și cu stil locuința și vei găsi și câteva trucuri folosite de designerii de interior. 

 

Iată cum să îți amenajezi locuința rapid și cu bun gust  

Distribuie prietenilor
  • Zona de dining și cea a bucătăriei sunt extrem de importante într-o locuință, mai ales dacă îți place să organizezi cine alături de prieteni și familie. Pentru a reamenaja rapid aceste zone ale case, ai nevoie să schimbi câteva piese de mobilier, să adaugi tapet pe un perete și să așezi câteva obiecte decorative. 

 

Dacă nu știi exact unde să găsești obiecte de mobilier care pot schimba aspectul încăperii, dar se montează rapid, descoperă aici o gamă variată de dulapuri și vitrine de la Homelux.ro, locul ideal pentru a cumpăra mobilă nouă. 

 

În plus, în zona bucătărie poți alege un stil industrial, ceea ce va oferi un aspect complet nou camerei, mai ales dacă vei adăuga pe un perete un tapet ce imită aspectul de cărămidă sau de perete nefinisat. Pentru ca totul să arate ca în revistele de design interior, poți adăuga câteva obiecte de decorative din aceeași zonă, (cea industrială) și totul va fi absolut fabulos. 

 

  • Dacă ai finalizat bucătăria și zona de dining, acum este momentul să schimbi rapid înfățișarea livingului, să îi dai o notă fresh și totodată de căldură, care să te facă să te simți, cu adevărat, acasă. Designerii de interior apelează frecvent la un truc: atunci când vor să schimbe fața unei camere, schimbă rapid câteva lucruri esențiale: draperiile, perdelele, covorul, husa canapelei.

 

Astfel, în numai câteva minute, ai reuşit să transformi radical întreaga zonă. În plus, dacă adaugi și câteva pernuțe decorative colorate și o pătură pufoasă așezată comod pe o parte a canapelei, ai transformat livingul într-o încăpere relaxantă, liniștitoare, care parcă te îmbie să te simți bine și să te odihnești atunci când ajungi acasă, după o zi lungă și obositoare.

 

  • În dormitor, poți reamenaja locul destul de ușor. În primul rând, încearcă să schimbi locul mobilei, să muți patul de pe mijloc lângă un perete sau să îl așezi lângă fereastră. Pentru un plus de schimbare, poți achiziționa draperii și o cuvertură nouă, într-o culoare total diferită de cele pe care le aveai până acum. Nu uita de câteva obiecte de decor care îți plac, poate o lampa colorată sau o plantă decorativă într-un colț al camerei și ai reușit rapid să ai o cameră complet nouă! 

 

Dacă îți dorești să îți transformi casa, nu îți rămâne decât să îți stabilești un buget de cumpărături și distracția poate începe! 

 

Sursa foto: Pexels.com