Cum să îți îngrijești corect dinții? Sfaturi și recomandări utile

Tu folosești ață dentară? Cât de des? Ar trebui să te speli pe dinți doar dimineața și seara sau după fiecare masă? Cu siguranță ai multe întrebări de genul acesta și trebuie să afli care sunt cele mai importante reguli pentru a-ți îngriji corect dantura.

Îngrijirea corectă previne apariția problemelor!

Este mai important să te speli pe dinți dimineața sau seara?

Distribuie prietenilor

În mod sigur că este indicat să te speli pe dinți atât dimineața cât și seara, dar dintre cele doua, faptul că nu te speli pe dinți într-o seară afectează mai mult decât afectează acest aspect într-o dimineață.

Faptul că nu te speli într-o seară pe dinți poate favoriza apariția cariilor. De ce? Pentru că în timpul nopții limba nu își îndeplinește rolul pe care îl are în privința autocurățării la fel ca pe timpul zilei, astfel că resturile care rămân blocate la nivelul dinților tăi ar putea crea un mediu acid și apoi apariția cariilor.

 Nu este suficient să te speli pe dinți, trebuie să te speli într-un mod corect

Spălatul pe dinți trebuie realizat într-un mod corect pentru a fi eficient, trebuie să acorzi timpul necesar, aproximativ două minute, acest aspect în primul rând. Iar apoi tehnica pe care o aplici trebuie să fie cea potrivită, mișcările trebuie să fie de sus în jos, cu periuța poziționată la 45 de grade de suprafața dintelui.

Fiecare dinte necesită 7-8 mișcări de acest gen, iar la final trebuie să aloci pentru toată dantura cele două minute.

Periajul dentar este principala modalitate prin care îți protejezi dinții de probleme, dar acesta nu te poate ajuta în proporție de 100%, așadar să nu uiți de utilizarea aței dentare.

În plus, pe lângă acestea poți folosi apă de gură, care ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene de la nivelul limbii.

Dinți mai albi

Întrucât aspectul fizic este prima impresie pe care o lași, albirea dinților a devenit o procedură destul de căutată , însă trebuie să știi că nu poți lua aceasta decizie singur, ci este indicat să te sfătuiești cu medicul tău stomatolog. Întrucât există șanse ca această procedură să fie inutilă, adică să nu vezi rezultatele întrucât albirea nu funcționează la nivelul obturațiilor, coroanelor sau plombelor. În plus înainte de procedura pentru albire trebuie să faci un detartraj și un periaj profesional pentru a nu exista pete provocate de diverse băuturi, poți apela cu încredere la clinica stomatologica din Dorobanți.

Ce trebuie să mai știi este faptul că nu trebuie să repeți acest procedeu de albire mai devreme de doi ani, întrucât îți poate afecta sănătatea dinților. În mod normal in decurs de 3 ani dinții se întorc la culoarea lor inițială.

Cele mai periculoase sucuri pentru sănătatea dinților

Sucurile acidulate sunt cele mai periculoase pentru dinții tăi. Este bine de știut că sucurile acidulate nu îți afectează doar dinții ci și sănătatea, așadar ar fi bine să renunți la ele sau să le consumi mai rar.

În general, dacă ești atent la aceste reguli nu ar trebui să ai probleme cu dantura ta, dar să știi că pentru orice problemă poți apela la medicul stomatolog, care te va salva. Chiar și problemele precum pierderea dinților au o rezolvare și anume, implant dentar București.