AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cum să recunoști activele și să elimini pasivele?

Într-o lume în care banii se devalorizează rapid, un simplu salariul nu poate face față dacă acesta fie nu este suficient de mare, fie nu este suficient de bine gestionat. Una dintre cele mai mari greșeli făcute de majoritatea persoanelor este aceea de a nu prioritiza cheltuielile și de a nu analiza foarte bine care sunt obiceiurile care le aduc bani și care sunt cele care le scot bani din buzunar. Iată așadar câteva aspecte care delimitează perfect activele de pasive, dar și câteva exemple concrete care te vor ajuta să înțelegi mai ușor care este diferența dintre cele două noțiuni.

Ce sunt activele?

Activele sunt acele resurse care produc bani sau care reușesc să sporească anumite sume de bani. Cu ajutorul activelor poți genera sumele de care ai nevoie pentru plata stilului de viață și pentru a economisi. Active pot fi considerate veniturile din salarii și dividende, investițiile care aduc profit, cumpărarea de acțiuni, criptomonede, depozitele cu dobândă, indiferent de tipul acestora sau chiar veniturile provenite din închirierea de utilaje, produse sau imobile.

Astfel, ori de câte ori te gândești să investești, acest lucru va fi benefic pentru tine, deoarece decizia îți poate aduce un profit care să suplimenteze veniturile proprii.

Tot în categoria activelor pot fi integrate și investițiile în aur. Desigur, nu este vorba de bijuterii, deși acestea nu se devalorizează rapid, însă ele sunt de evitat pentru că există componente costisitoare ce țin de ele, care nu pot fi recuperate.

Spre exemplu, în prețul unei bijuterii este inclusă manopera și eventuale pietre sau accesorii (închizători, încuietori). Așadar, este recomandat să investești în lingouri de aur, însă ar trebui să știi că aurul este doar o soluție de urgență, folosită în special în momente de criză, când piața este ușor destabilizată.

Ce sunt pasivele?

În limba română terminologia de active și pasive este ușor mai permisivă față de limba engleză, de unde explicația se subînțelege chiar din nume. Assets and liabilities este formularea mai corectă care ne poate ajuta să înțelegem mai ușor ce se înțelege prin pasiv. În cazul de față liabilities înseamnă slăbiciuni, pierderi, adică o lipsă totală a productivității.

Pasivele pot fi identificate cu ușurință deoarece acestea sunt cele care ne costă bani, în loc să ni-i aducă. Astfel, subscripțiile la diferite platforme (hrană, TV, reviste), cumpărarea de accesorii sau articole vestimentare în exces, genți sau alte lucruri de care suntem pasionați, pot fi încadrate în categoria pasivelor, așadar le putem trece la pierderi.

Înțelegând diferența dintre active și pasive este mai ușor să stabilești un model de economisire și un plan de investiții pentru sporirea activelor. Dacă te întrebi însă cum să procedezi atunci când apar situații speciale și urgente, atunci ar trebui să știi că poți apela la credite nebancare, cu sume foarte permisive, care îți permit rambursarea rapidă, mai eficient decât orice al tip de creditare.

În plus, un credit online rapid te va ajuta să nu scoți banii pe care i-ai investit și nici bani din depozite sau fonduri de economii, pierzând astfel dobânzile. Analizează activele și pasivele din viața ta și ia deciziile potrivite pentru a fi sigur că banii tăi muncesc pentru tine și nu invers.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!