Cum sa scapi de cele doua perechi de ochelari

anne nygard h7 v2kkceci unsplash scaled 1

Poate ajunge să fie foarte incomod să porți 2 sau 3 perechi de ochelari cu tine, fie că ai nevoie să citești ceva, să distingi ceva ce este la o distanță mai mare, etc. Unii ar spune chiar că poate ajunge să fie un coșmar. Ei bine, cum facem să scăpăm de aceasta povară? Ce-ar fi să luăm în considerare o variantă care oferă mai multe soluții într-un singur produs? Este, evident, vorba de ochelarii progresivi.

Ce sunt ochelarii cu lentile progresive?

Aceștia sunt acei ochelari care e posibil să-ți facă viața mult mai ușoară. Au fost special concepuți pentru persoane care sunt nevoite să aibă mai multe perechi de ochelari, ca să-și poate îndeplini sarcinile de zi cu zi. 

Lentilele progresive ajută la corectarea vederii la toate distanțele. Lentilele acestea oferă o tranziție lină între zone cu distanțe focale diferite și în același timp măresc claritatea și gama de vizibilitate de la departe la aproape. 

Aceste lentile progresive pot fi considerate ca fiind versiunea actualizată a lentilelor bifocale și trifocale. Ambele lentile în stil tradițional au linii vizibile în lentilă. Lentilele progresive au un aspect perfect. Unii oameni le consideră mai atractive din punct de vedere estetic. Deoarece lentilele bifocale și modelele aferente sunt asociate cu vârsta înaintată, susținătorii au sugerat că lipsa liniilor vizibile face ca lentilele progresive să pară asemănătoare cu lentilele cu vedere unică purtate înainte de apariția prezbiopiei.

Lentilele porgresive pot fi și combinate cu diferite tipuri pe rame, dar din păcate nu sunt compatibile cu toate tipurile de rame. Lentilele progresive compacte sunt posibile pe o ramă mică de mai puțin de 30 mm, deși se recomandă o adâncime mai mare. Dar, nu lăsa ca asta să fie un impediment pentru tine și alege-le pe cele mai potrivite pentru tine. 

Lentilele progresive au fost concepute pentru a face viața oamenilor, care au nevoie de puțin ajutor atunci când vine vorba de activitățile de zi cu zi, puțin mai ușoară. Este evident și că ochelarii progresivi au anumite avantaje și anumite dezavantaje. Încearcă-i și convinge-te singur care este cea mai bună decizie pentru tine. 

Cine poate beneficia de ajutorul lentilelor progresive? 

Oricine caută o singură pereche de ochelari de zi cu zi, cu vedere îmbunătățită și distorsiuni minime. Aceștia sunt grozavi pentru că îți permit să vezi atât la apropiere, cât și la depărtare și sunt o pereche de ochelari pe care nu trebuie să-i tot schimbi. E ca și cum ai avea mai multe funcții într-un singur produs. Spre deosebire de lentilele progresive bifocale, lentilele progresive nu au o linie vizibilă între diferitele puncte focale, indiferent dacă ești nou, în ceea ce privește purtatul ochelarilor cu lentile progresive. 

Singura modalitate de a ști dacă lentilele progresive vor funcționa pentru tine este să le încerci și să vezi cum se adaptează ochii tăi. Dacă nu ți se adaptează după două săptămâni, oftalmologul tău ar putea avea nevoie să ajusteze puterea lentilelor. Dacă problemele continuă, o lentilă bifocală ar putea fi cea mai potrivită pentru tine. Formează-ți propria opinie încercându-le tu însuți, și descoperă dacă acestea te pot ajuta și pe tine. 

Parteneri