Cum si de ce sa folosesti un mop cu aburi pentru curatarea suprafetelor din casa ta?

Tehnologia momentului influenteaza tot mai multe procese si activitati din viata noastra, astfel incat curatarea suprafetelor din propria locuinta a devenit mai simpla si mai eficienta multumita mopurilor electrice bazate pe aburi.

 

Daca esti in cautarea unei variante simple si rapide de curatare a pardoselii, un mop cu aburi te va impresiona! Spre deosebire de curatarea traditionala cu substante chimice, un dispozitiv bazat pe aburi foloseste numai apa pentru a igieniza suprafetele din casa ta. Astfel, aceasta este solutia economica si sanatoasa pe termen lung.

 

Cum se foloseste un mop cu aburi?

Distribuie prietenilor

Pentru a fi o solutie de curatare optima, orice dispozitiv trebuie sa poata fi folosit intr-un mod simplu. Astfel, utilizarea unui mop aburi va fi foarte similara folosirii unui aspirator modern. Unele modele de mop electric sunt prevazute cu o tavita in care este incalzita apa pana la valorile optime, in timp ce altele sunt dotate cu un mic boiler.

 

In functie de puterea si specificatiile fiecarui model, timpul de vaporizare a apei poate varia. Pe parcursul fierberii apei, insa, poti echipa mopul cu capetele de care ai nevoie in functie de tipul suprafetei pe care doresti sa o cureti, exact ca in cazul unui aspirator modern.

 

De ce sa folosesti un mop cu aburi in locuinta ta?

– Vei evita folosirea solutiilor puternice de curatare. Vaporii de apa vor fi suficienti pentru a curata si igieniza suprafetele din casa ta, asadar nu va trebui sa te mai bazezi pe tot felul de substante chimice. Vei reusi sa eviti inhalarea vaporilor toxici produsi in urma curatarii cu anumite substante, iar utilizarea apei este cea mai buna varianta din perspectiva protejarii mediului inconjurator.

mop aburi 2
mop aburi

– Vei putea curata fara efort orice suprafata. Atunci cand folosesti un mop clasic, trebuie sa freci podeaua cu insistenta sau sa treci de mai multe ori cu mopul peste aceeasi suprafata pentru a curata urmele “incapatanate”. Aburii vor dizolva murdaria la primul contact, asadar nu este necesar sa depui efort. In plus, un mop cu aburi este ideal si pentru suprafetele verticale, precum peretii cu faianta din baie sau bucatarie. In functie de accesoriile modelului pe care l-ai ales, vei putea curata si igieniza o multime de suprafete din locuinta.

 

– Vei economisi bani pe termen lung. Solutiile de curatare pot fi destul de costisitoare, in special daca alegi formule “ultraputernice” care elimina bacteriile si murdaria. Un mop care functioneaza pe baza de aburi elimina cheltuielile de acest fel, intrucat va folosi o cantitate mica de apa pentru a curata si igieniza suprafete mari din casa.

 

– Vei dezinfecta fiecare suprafata pe care o cureti. Curatarea si dezinfectarea sunt lucruri diferite, astfel incat poti curata murdaria de pe o suprafata, insa bacteriile pot ramane. Dezinfectarea elimina bacteriile, virusurile si fungii de pe suprafete, asadar acestea nu se mai pot inmulti si nu mai pot fi transmise prin contact direct. Unele solutii de curatare pot spune ca elimina 99% din bacterii, insa temperatura ridicata a vaporilor va elimina si virusurile de diferite tipuri.

 

– Vei micsora riscul de dezvoltare a alergiilor. Copiii si persoanele sensibile la alergeni depind de eficacitatea procesului de curatare a casei. Astfel, trebuie sa stii ca vaporii produsi de un mop aburi pot elimina acarienii de praf si alte microorganisme care afecteaza persoanele sensibile din locuinta.