Cum te ajuta chestionarele auto sa mergi increzator la examen

Cu cat sunt parcurse mai multe chestionare, cu atat vor fi mai multe sanse de succes la examen. Cartea de legislatie rutiera este „abecedarul” celor care isi doresc sa obtina un permis de conducere, dar toti candidatii, de ieri si de azi, cunosc strategia de a obtine un punctaj bun la proba teoretica a examenului si anume aceea de a rezolva teste auto online. Beneficiile oferite de aceste teste sunt incontestabile, dar in primul si in primul rand, ele ii ajuta pe aplicanti sa se familiarizeze cu intrebarile si cu modul de desfasurare al concursului.

Care sunt avantajele chestionarelor auto online care sustin reusita examenului

Intre cele mai importante, se pot nota urmatoarele:

Distribuie prietenilor

Familiarizarea candidatului cu modul de desfasurare al examenului teoretic: Practic, in acelasi interval de timp care este setat si in timpul examenului, el trebuie sa rezolve un minimum de 22 de intrebari pentru a fi declarat admis. Repetarea continua a acestui proces ii exerseaza viitorului conducator auto invatarea eficienta, concentrarea, dar si incadrarea in limita de timp.

Asimilarea notiunilor din Codul Rutier: Este de mentionat faptul ca rezolvarea testelor auto online se face numai dupa ce sunt strabatute notiunile teoretice din legislatia auto. Repetand constant aceste informatii in cadrul chestionarelor auto, notiunile se vor fixa mai eficient decat prin orice alt mijloc de invatare.

Stapanire de sine mai buna la examen: Daca in cazul procesului de invatare se remarca o mai buna eficienta daca sunt repetate informatiile, la fel se intampla si in cazul stapanirii de sine. Nu sunt multi aceia care se simt confortabil in fata unui calculator, sub presiunea timpului si a unui eventual esec. De fapt, cei mai multi dintre candidati sunt stresati, isi pierd concentrarea si cumpatul din cauza emotiilor. Completarea testelor online ii ajuta sa-si exerseze si rezistenta la stres si sa si-o imbunatateasca.

Ajutor pentru proba practica: Faptul ca intrebarile din aceste chestionare sunt ilustrate cu diferite situatii din trafic le face foarte utile pentru acomodarea cu proba practica. In unele cazuri, acolo unde sunt, de exemplu, neclaritati sau incertitudini, candidatul si le poate nota pentru a le discuta cu instructorul auto si a le intelege mai bine. Sunt multe astfel de situatii care se transforma intr-o mai buna conduita in trafic.

Ajutor pentru soferi: Situatiile semnalate mai sus mai pot prezenta inca un beneficiu si anume ca pot fi utile si in viata de zi cu zi a viitorului sofer. In momentul in care acesta se va lovi de o situatie exceptionala, despre care a invatat alaturi de instructor, va sti sa o depaseasca fara probleme si avand siguranta ca procedeaza asa cum trebuie, in acord cu legislatia rutiera.

Cateva secrete pentru reusita la examen

In primul rand, elementar pentru obtinerea permisului este sa fie invatata legislatia rutiera in vigoare. Nu se poate obtine permisul si deci nu se poate circula pe drumurile publice fara o stapanire a normelor de conduita din acest domeniu.

Indicatoarele si marcajele rutiere, semnalele politistului si ale altor persoane care dirijeaza circulatia, semnalele luminoase, pozitia in timpul mersului si semnalele conducatorilor de vehicule, depasirea si distanta dintre vehicule, regulile referitoare la manevre, prioritatea de trecere, trecerea la nivel cu calea ferata, oprirea stationarea si parcarea, circulatia pe autostrazi, obligatiile conducatorilor, sanctiunile si infractiunile, conducerea preventiva, masurile de prim ajutor, conducerea ecologica si notiunile de mecanica – acestea sunt capitolele care trebuie parcurse si invatate.

Unii absolventii ai scolilor de soferi incep sa parcurga chestionarele auto DRPCIV inca de la primele notiuni dobandite. Asa li s-a transmis de la prieteni si cunoscuti, asa li se pare ca pot asimila mai bine informatiile: verificandu-le direct. Pentru ei, pe langa completarea chestionarelor clasice, care se practica si in timpul examenelor, candidatii mai pot aplica pe internet, pentru o mai buna exersare a notiunilor dobandite si pentru chestionarele pe capitole. Spre exemplu se pot exersa intrebari doar din capitolul „Depasirea si distanta dintre vehicule”. Fiecare aplicant are libertatea de a-si alege testele online care functioneaza cel mai bine in cazul sau.

La fel ca in viata si in cazul chestionarelor se aplica regula „Repetitia este mama invataturii”. Cu cat mai multe chestionare rezolvate, cu atat sunt mai multe sanse de succes la examen. Chiar daca la finalul unora dintre ele este un „Respins” care dezarmeaza, cu atat mai folositoare va fi experienta in timp, pentru obtinerea unui „Reusit” la examen. Staruinta, insistenta si invatarea continua din greseli sunt trei componente de baza pentru a fi admis in cadrul probei teoretice. Acestea ar fi si recomandarile expertilor de la ChestionareAuto.ro.

Cea mai buna metoda de pregatire pentru examen

Invatarea cu ajutorul chestionarelor auto este, in momentul de fata, cea mai performanta modalitate de pregatire pentru examenul teoretic. Faptul ca testele sunt alcatuite in asa fel incat sa cuprinda toata tematica, in acord cu examenul propriu-zis, le transforma intr-o modalitate de neocolit pentru o binemeritata reusita.

Dupa cum se stie, intrebarile din aceste chestionare sunt de tip grila, oferind diverse variante de raspuns. O intrebare poate avea unul, doua, trei sau chiar patru raspunsuri corecte. Pentru o persoana care nu se simte confortabil cu acest tip de examen-grila poate fi o problema. Exersand chestionare cat mai des, aceasta se va familiariza cu procedura si va ajunge chiar sa o stapaneasca foarte bine.

Ideal este, ca inainte de ziua examenului, fiecare candidat sa fii parcurs cel putin o data toate chestionarele si mai mult decat atat, sa fi obtinut punctaj de trecere (recomandat este sa fie chiar maxim) la toate testele online efectuate cu o saptamana inainte pe site sau pe aplicatie mobila. Avand aceasta siguranta de sine, persoanei respective ii va fi mai usor sa se simta in largul ei si sa obtina rezultatul pe care si-l doreste.

Ca si in cazul chestionarelor online, recomandarea pentru ziua examenului este aceea ca intrebarile sa fie tratate cu mare atentie, sa fie citite de doua sau chiar de mai multe ori inainte de alegerea unui raspuns. In plus, acolo unde exista nesiguranta, se poate alege optiunea de a raspunde mai tarziu.