Curiozități inedite despre televizor și televiziune – Cum a reușit televizorul să schimbe viețile oamenilor de sute de ani

Televizorul este și în prezent un subiect care iscă multiple controverse. Unii îl percep ca o pierdere de timp, alții îl văd ca sursă de informare sau mijloc de divertisment. Cert este că, televizorul atrage oamenii de aproape un secol. 

Fata TV

Istoria televizorului are rădăcinile la începutul secolului XX, dar azi avem privilegiul de a ne conecta prin intermediul acestui aparat la internet doar prin câteva comenzi simple. 

Distribuie prietenilor

Cum a ajuns televizorul apogeul tehnologiei cu câteva secole în urmă? Cum am ajuns să vedem imaginile tridimensional, în culori, vei afla în rândurile de mai jos. 

Cum ne influențează televizorul viețile în prezent?  

De la primele modele de televizoare și până la tehnologia de la momentul actual, putem observa cum acest dispozitiv a progresat într-un ritm uluitor. Telecomanda este adesea motiv de dispută în majoritatea familiilor, în timp ce altele au preferat un televizor în fiecare cameră care astfel să aplaneze conflictele. Vezi aici oferta la televizoare și vizionează programele favorite la calitate premium.

A ajuns să ne fie dificil să ne imaginăm lumea contemporană fără ’’cutia cu imagini’’ .  

Ca și consecință a popularității crescute, au apărut multe posturi TV, iar majoritatea sunt disponibile pentru publicul telespectator din toată lumea. Aflăm știri de pe tot globul, avem seriale preferate din toată lumea, talk-show-uri în diverse limbi de circulație și altele. Televizorul ne permite să fim informați continuu, creează noi tendințe, ne inspiră să urmăm exemplele altor oameni. În plus, reclamele ne oferă soluții pentru cele mai diverse probleme cu care ne confruntăm zilnic. 

Televizorul și impactul pozitiv asupra psihicului uman 

O comedie sau o emisiune de divertisment îmbunătățește tonusul. Programele de divertisment te fac să râzi, iar râsul îmbunătățește circulația sângelui, scade tensiunea arterială, reduce stresul, deci te relaxează. 

Există multe canale TV care au emisiuni educative din care înveți să faci diverse lucruri, despre care poate nici nu știai că există – cum să te alimentezi sănătos, cum să faci bani, cum să amenajezi camera, cum să recondiționezi singur mobila, etc.

O seară cu familia petrecută în fața televizorului contribuie la sudarea legăturilor familiale. Poti vedea aici cateva lucruri interesante despre televiziune. Un film preferat naște dezbateri, un talk-show creează schimburi de opinie, un documentar de călătorie vă motivează să planificați următoarea vacanță împreună. Tu ce programe urmărești de obicei?

 

Televizorul a revoluționat era tehnologiei și ține pasul cu noile tendințe. Televizorul a depășit stadiul produsului exclusiv electronic și a devenit încet un refugiu de relaxare, un portal care te transpune în locuri despre care nici nu știai că pot fi atât de minunate. Televizorul a schimbat cursul istoriei și după cum putem observa, evoluează fără oprire spre a mulțumi cerințele tehnologice în permanentă schimbare. 

 

Sursa foto: shutterstock.com