Fiecare alegere implica un cost sau un beneficiu, totul depinde de rezultat si de inspiratia care ti-a influentat decizia. A reflecta si a te documenta inainte de a lua decizia sunt doi factori care vor influenta in mod categoric efectele hotararii luate.
In consecinta, numai de unul singur iti poti da seama daca participarea la cursuri IT WellCode reprezinta o investitie care merita facuta sau o pierdere de vreme. Acest lucru se va intampla doar dupa ce vei analiza piata cu atentie si vei alege ce este mai bun pentru tine. Oferta este una extrem de variata, insa nu poti trece cu vederea oportunitatea din cadrul mentoratului WellCode, un program unic pe piata din Romania.

Spre deosebire de clasicele cursuri IT, programul fondat de Petru Trimbitas iti ofera libertatea de a invata sa scrii cod curat si corect in ritmul si stilul tau, in timp ce te dezvolti atat din punct de vedere personal, cat si profesional.
Mentoratul functioneaza ca o carte interactiva, fiind gandit de tanarul clujean in urma experientei dobandite in cadrul companiilor Facebook si Google, din Statele Unite ale Americii. Pe parcursul colaborarii cu acestea, Petru Trimbitas a observat si constientizat modul vital in care aspecte din viata personala pot influenta succesul profesional.
Ca urmare a acestui proces, Trimbitas a decis ca programul de mentorat sa vizeze nu doar dezvoltarea profesionala, precum clasicele cursuri IT din Romania, ci si dezvoltarea personala.
Din acest motiv, mentoratul este gandit in trei etape:
- invatare scriere cod;
- creare aplicatie si realizare portofoliu personal de proiecte;
- obtinerea unei oferte de angajare ca programator.
Evolutia profesionala se realizeaza sub atenta indrumare a mentorilor, care-ti vor fi alaturi la fiecare pas facut pe platforma. Acestia te vor coordona catre gasirea solutiei ideale pentru problema cu care te confrunti si deprinderea abilitatii de a scrie cod curat si corect, chiar de la prima logare. Dupa ce vei reusi sa parcurgi in totalitate platforma, mentorii vor continua sa-ti ramana aproape si sa te ghideze in procesul de formare ca programator.
Spre deosebire de clasicele cursuri IT disponibile pe piata, in cadrul mentoratului vei beneficia de sprijin de la prima logare si pana la angajare. Fondatorul programului sustine ca acest drum poate fi parcurs in numai opt luni, daca respecti trei reguli simple:
- sa asculti de mentori;
- sa dormit 8 ore / noapte;
- sa lucrezi 15-20 de ore / saptamana.
In consecinta, mentorii te vor ajuta sa iti rafinezi abilitatile soft skills si tehnice, astfel incat sa reusesti sa treci cu brio de interviu. De asemenea, ei te vor indruma sa scrii propria aplicatie si sa-ti realizezi portofoliul de proiecte.
Dobandirea si mentinerea echilibrului emotional va deveni responsabilitatea coachilor. Acestia te vor motiva sa iti constientizezi slabiciunile si sa iti dezvolti strategii si mecanisme sanatoase cu care sa reusesti sa iti gestionezi emotiile si gandurile negative.
Asadar, vei reusi sa iti stabilesti obiective de scurta durata si de lunga durata, astfel incat sa te mentii mereu motivat si concentrat. Coachii te vor ajuta, totodata, sa iti setezi un mindset orientat spre succes, astfel incat frica de esec sa nu te mai blocheze si sa reusesti sa iti duci planurile la bun sfarsit.
Programeaza o sedinta de consultanta cu mentorii specializati si convinge-te de diferentele dintre un mentorat si clasicele cursuri IT. Apoi, concluzia o vei trage singur: sunt o investitie sau o pierdere de timp?!