Curtea Constituțională: Guvernul trebuie să dubleze alocațiile

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Guvernul trebuie să dubleze alocațiile copiilor.

Potrivit unor surse, judecătorii CCR au respins sesizarea Guvernului care susținea că în proiectul care prevede dublarea alocațiilor pentru copii nu sunt prevăzute sursele de finanțare.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a decis Curtea Constituțională a României, notează stiri.tvr.ro.

Distribuie prietenilor

Guvernul a atacat legea privind dublarea alocațiilor copiilor, de la 1 august 2020, susținând că nu există prevăzute sursele de finanțare.