• Home
  • Prima
  • CUTREMURĂTOR! Oficial OMS: Epidemia poate fi învinsă prin izolare ACUM . TRAGEDIA va fi când reapare

CUTREMURĂTOR! Oficial OMS: Epidemia poate fi învinsă prin izolare ACUM . TRAGEDIA va fi când reapare

izoleta 1

Restricţiile de circulaţie impuse de guvernele a numeroase țări  sunt insuficiente pe termen lung, avertizează un oficial de rang înalt din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit Mediafax.

Naţiunile nu pot pur şi simplu doar să blocheze activităţile sociale pentru a învinge coronavirusul, afirmă Mike Ryan, directorul Programului de Urgenţe Medicale al OMS), explicând că sunt necesare şi măsuri medicale sistemice, pentru a se evita reapariţia virusului mai târziu.

„Trebuie să ne concentrăm cu adevărat pe depistarea celor care sunt bolnavi, a celor care au virusul, trebuie să îi izolăm, să le găsim contactele şi să le izolăm”, a declarat Mike Ryan într-un interviu acordat BBC.

El crede că dacă măsurile de acum dau și vor da rezultate, riscul uriaș – dacă măsurile se relaxează și nu sunt inițiate  în paralel măsuri medicale ample – este reapariția virusului, fiindcă el ne-a arătat că reapare.

Cu alte cuvinte, izolarea de acum e obligatorie și poate da roade, cu victimele de rigoare, din păcate numeroase. Reapariția va fi însă, atenție, devastatoare.

Aurelia Apostol, AMPress

i

Parteneri