• Home
  • Știri
  • Cutremur cu magnitudinea 7,5 în Japonia. A fost emisă avertizare de tsunami

Cutremur cu magnitudinea 7,5 în Japonia. A fost emisă avertizare de tsunami

cutremur seismograf 640x400 1

O avertizare de tsunami a fost emisă în prefectura Ishikawa din Japonia, a informat postul național de televiziune NHK, după ce o serie de cutremure – unul cu magnitudinea preliminară de 7,5 – au lovit vestul țării, potivit The Guardian, citat de tvrinfo.ro.
Circulaţia trenurilor de mare viteză a fost suspendată, potrivit agenţiei Kyodo.

20 de cutremure cu magnitudinea 4 sau mai mare s-au produs în largul coastei Ishikawa și a prefecturilor învecinate Niigata între orele 16.06 și 17.29, ora locală. Cel mai puternic cutremur este estimat acum la magnitudinea 7,5, potrivit The Guardian..

În orașele din zona afectată au fost raportate întreruperi de curent și avarierea conductelor de apă, în timp ce drumurile importante sunt închise din cauza fisurilor și a altor daune.

Avertizările de tsunami au fost emise până în insula nordică Hokkaido și insula sudică Kyushu.

Autoritățile ruse au emis o alertă de tsunami pentru coasta de vest a Sahalinului. Operațiunea de evacuare este în desfășurare, a declarat departamentul regional de urgență citat de Tass.

Autoritățile japoneze avertizează că înălțimea valurilor ar putea depăși cinci metri și au sfătuit populația să se adăpostească pe zone înalte.

Fumio Kishida, premierul japonez, a cerut rezidenților din zonele afectate să evacueze imediat, a informat Reuters.

Un purtător de cuvânt al guvernului i-a avertizat pe locuitori să se pregătească pentru posibile alte cutremure.

Parteneri