Cutremur după  cutremur, în această noapte și dimineață, în România

Un nou cutremur s-a produs vineri dimineață în zona Vrancea, având o magnitudine de 3,5 grade pe scara Richter, la aproape patru ore după ce, în aceeaşi zonă, s-a înregistrat un seism de 3,6 grade.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), un nou cutremur s-a produs vineri dimineață, la ora 7.36, în zona Vrancea, cu epicentrul în judeţul Buzău, informează Mediafax.

Seismul a avut o magnitudine de 3,5 grade pe scara Richter și s-a înregistrat la adâncimea de 120 de kilometri.

Distribuie prietenilor

În noaptea de joi spre vineri, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter, epicentrul seismului fiind în judeţul Buzău. Seismul s-a produs la adâncimea de 122 de kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Nehoiu, Covasna, Întorsura Buzăului, Buzău și Mizil.

Cel mai mare cutremur din acest an produs în zona Vrancea a fost în 9 ianuarie, având magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter. Și atunci, epicentrul seismului a fost în judeţul Buzău.

Anul trecut, trei seisme cu magnitudinea de peste 4,5 grade pe scara Richter s-au înregistrat în zona Vrancea, cel mai puternic având 5,8 grade, produs în 28 octombrie.