CUTREMUR. Prima declarație a unui specialist – directorul general al INFP, Constantin Ionescu: ”Nu așteptăm replici!”

 

Cutremurul din dimineața de 28 octombrie a avut magnitudinea de 5,8 pe scara Richter, a declarat, duminică dimineaţa, pentru AGERPRES, Constantin Ionescu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

„Cutremurul a avut o magnitudine de 5,8 şi s-a produs la o adâncime de 151 de kilometri, intensitatea în epicentru fiind 6, una destul de mare, pentru că s-a simţit destul de bine şi la Bucureşti. Aceasta este ultima revizuire. Cutremurul face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancei. Ultimele cutremure cu o magnitudine de peste 5 s-au produs în 2016, în septembrie şi decembrie, tot de 5,8 grade pe Richter, iar în 2018, acesta este cel mai mare. Nu mai aşteptăm replici. De obicei la cutremurele de adâncimea aceasta nu prea sunt replici şi dacă sunt, ele sunt mult mai mici. În Vrancea nu sunt replici aşa cum sunt la cutremurele de suprafaţă. E important că nu s-a produs un seism de magnitudine mai mare”, a precizat Ionescu, conform sursei citate.

Distribuie prietenilor

Nu au fost comunícate pagube. Au fost telefoane la serviciile medicale de urgență pentru atacuri de panică, iar la Întorsura Buzăului, curentul electric a căzut o scurtă perioadă de timp.
AMPress