Dă-ți foc, domnule Iohannis!

 

Citesc un text șmecher al lui Klaus Iohannis care refuză ”două remanieri în două zile”. El a acceptat, până acum, toate remanierile lui Dragnea, decise de un singur om, ajuns mahăr suprem peste un partid mare, cel mai mare din toate, fiindcă a extras, pe lângă oameni de onoare, și o droaie de scursuri. Iar România, dincolo de genii, are și uriașe resurse de imbecili care pot fi, la o adică, primari, miniștri, parlamentari, directori de spirit și de trezorerie. Presa, mai ales, compusă din argați politici, nu din argați ai opiniei publice, cum zicea Arghezi, a avut un rol nefast important în transferarea unei importante părți din racilele bolșevice în ceea ce numim azi PSDragnea.

Iohannis zice, în a nu știu câta remaniere dictată de Dragnea, că nu are veme de așa ceva, fiind ocupat cu Centenarul! Nu e ocupat cu Centenarul. E ocupat cu imaginea lui șifonată. Trezit din somnul cel de moarte, ca tot românul, și-a dat seama că România azi e Dragnea, singurul care face și prin față și prin dos țara devenită ibovnică și târfă de bordel. Dar până acum, domnule care te dai sas, dar ești Mitică de pe Dâmbovița, ca mare parte a politicienilor acestei țări, ce-ai păzit? N-ai instrumente? Puteai avea instrumentul vorbirii. Nu-s legi să te opui unui satrap care face – insultându-și propriul partid devenit gașcă la centru, fiindcă pe ăia de pe margini nu dă doi bani și nu-i întrebă nimic – tot ce vrea când politic i se scoală și i se scoală mereu? N-ai instrumente, decât acum, în ultimul ceas, prin opoziția asta de câlți? Păi, du-te acasă! Ești nemulțumit că mustață ăsta care conduce România spre groapa de gunoi a lumii, a rotit, EL SINGUR, 70 de inși în mai puțin de doi ani, făcându-i, când și cum i-a venit, miniștri, fiindcă partidul lui habar nu avea și nu are? Dă-ți foc, iar dacă ești patriot și vrei salvarea țării, care a încăput pe mâna unui singur individ șmecher ca un hoț de buzunare, ia-l și pe el. Dați-vă foc amândoi pentru binele națiunii!

Distribuie prietenilor

N-ai timp să asculți jurământul patriotic al Olguței, bună la toate? O fierbi în fasolea cu ciolan a Unirii, fiindcă mulți asta așteaptă la sărbătorirea Centenarului, fasole cu ciolan? Ai timp, dar te dai șmecher. Din punctul meu de vedere poți s-o trimiți pe Olguța – dar n-ai ”instrumente” – să frece cratița bâzdăcului ei multimilionar acasă, cu ăla care-i șef peste securitatea nouă și să redevină ministresă când o s-o aprob eu.
E prea târziu, domnule de la Sibiu. Sper să mă înșel, dar e prea târziu. Istoria noastră bate ca un orologiu stricat, iar între filele ei nu mai încape niciun contemporan care să fie studiat, mai încolo, cu emoție, de școlari. Puteai mai mult, dar ai făcut, ca azi, o mică șmecherie. În jocul de alba neagra al țigăniei politice românești, e, poate, bine și atât. Rămân la varianta audodafeului, cu adversarul care-ți pare amic, în brațe. Ardeți împreună!
Lucian Avramescu