A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Dacian Cioloș, ales preşedinte al grupului Renew Europe (‘Înnoim Europa’) din Parlamentul European

0 288

 

Dacian Cioloş a fost ales, miercuri, preşedinte al noului grup centrist-liberal Renew Europe (‘Înnoim Europa’) din Parlamentul European. Eurodeputatul român a fost ales cu 64 de voturi pentru, în timp ce contracandidata sa, olandeza Sophie in ‘t Veld, a obţinut 42 de voturi, notează Agerpres.


APRECIAZA ARTICOLUL !

La 17 iunie 2019, Dacian Cioloş şi-a depus oficial candidatura pentru conducerea Renew Europe (RE), noul grup politic din Parlamentul European, care reuneşte forţe de centru, liberale şi progresiste. La 12 iunie 2019, fostul grup liberal ALDE a fost redenumit ”Renew Europe”, după ce gruparea politică En Marche, a preşedintelui francez Emmanuel Macron, şi alte partide s-au alăturat în urma alegerilor europarlamentare de la 26 mai 2019, conform euobserver.com. Grupul, format din 106 eurodeputaţi, are o delegaţie română formată din 8 europarlamentari ai Alianţei USR-PLUS.

Cioloș a fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în intervalul 11 octombrie 2007-22 decembrie 2008.

De asemenea, Dacian Cioloş a fost desemnat comisar european pentru Agricultură şi Dezvoltare rurală, din februarie 2010 până în 2014.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult