• Home
  • Prima
  • Dacian Cioloș, ales preşedinte al grupului Renew Europe (‘Înnoim Europa’) din Parlamentul European

Dacian Cioloș, ales preşedinte al grupului Renew Europe (‘Înnoim Europa’) din Parlamentul European

ciolos premier 1

Dacian Cioloş a fost ales, miercuri, preşedinte al noului grup centrist-liberal Renew Europe (‘Înnoim Europa’) din Parlamentul European. Eurodeputatul român a fost ales cu 64 de voturi pentru, în timp ce contracandidata sa, olandeza Sophie in ‘t Veld, a obţinut 42 de voturi, notează Agerpres.

La 17 iunie 2019, Dacian Cioloş şi-a depus oficial candidatura pentru conducerea Renew Europe (RE), noul grup politic din Parlamentul European, care reuneşte forţe de centru, liberale şi progresiste. La 12 iunie 2019, fostul grup liberal ALDE a fost redenumit ”Renew Europe”, după ce gruparea politică En Marche, a preşedintelui francez Emmanuel Macron, şi alte partide s-au alăturat în urma alegerilor europarlamentare de la 26 mai 2019, conform euobserver.com. Grupul, format din 106 eurodeputaţi, are o delegaţie română formată din 8 europarlamentari ai Alianţei USR-PLUS.

Cioloș a fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în intervalul 11 octombrie 2007-22 decembrie 2008.

De asemenea, Dacian Cioloş a fost desemnat comisar european pentru Agricultură şi Dezvoltare rurală, din februarie 2010 până în 2014.

Parteneri