Daea: „Cormoranii fac baie în piscine”. Şora: Am plâns văzând ce şerpi şi broaşte le ies pe gură la Bruxelles

 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost chemat miercuri în Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, pentru a prezenta priorităţile României în domeniul pescuitului, în mandatul preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene.

„A se vedea populaţiile de cormorani.  Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât”, a spus Daea, în discursul său.

Distribuie prietenilor

Filosoful Mihai Şora a ironizat, joi, prestaţiile miniştrilor români la Bruxelles, precizând că a plâns „văzând ce şerpi şi broaşte le ies pe gură la Bruxelles”.

„Am plâns văzând ce şerpi şi broaşte le ies pe gură la Bruxelles. Dar s-a gândit cineva, oare, la traducător*? La omul acela care stă în cabină şi trebuie să facă inteligibilă (şi plauzibilă) idioţia lor?
Zilele acestea, el este eroul meu. Nu râdeţi, oameni buni, nu e nimic de râs. P.S. *t r a d u c ă t o r : termen generic pentru translator, interpret, tălmaci, tâlcuitor, dragoman, tergiman (şi alte fiinţe capabile să salveze onoarea unei ţări după baia cormoranilor în piscină)”, a scris Şora, pe Facebook.