• Home
  • Prima
  • Dan Barna: Miniștrii USR PLUS se retrag din Guvern, ne prezentăm demisiile

Dan Barna: Miniștrii USR PLUS se retrag din Guvern, ne prezentăm demisiile

barna

Copreședintele USR PLUS Dan Barna a anunțat luni seara că miniștri USR PLUS se retrag din guvern și marți dimineața își prezintă demisiile. Anunțul a venit după ședinţa Biroului Naţional al USR PLUS.

Demisiile au fost deja semnate și sunt irevocabile. Astfel, executivul rămâne fără șapte membri.
Liderii USR PLUS au anunțat că vor merge totuși marți la discuții cu șeful statului.

„Am fost un partid altfel. Nu am ezitat să vorbim atunci când ne-ar fi fost mai comod să tăcem. Văzând ce s-a întâmplat azi am decis că nu mai putem merge mai departe. Florin Cîțu a dinamitat această coaliție cu bună știință și cinism. Nu mai poate să fie premier. Miniștrii USR PLUS se retrag din cabinetul Florin Cîțu. Ne prezentăm demisiile. Trebuie să folosim planul B, pentru că planul A era moţiunea de cenzură. Sunt două variante, fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios pentru dezvoltare şi mergem mai departe cu un nou premier, fie PNL merge pe varianta USL, alături de PSD. Este o decizie grea pe care niciunul dintre noi nu am luat-o uşor, dar este un mesaj de care România avea nevoie. După 30 de ani trebuia să vină un moment în România în care un partid să spună „Aşa nu se mai poate”. Vom participa la ședința de mâine de la Cotroceni. Mâine dimineață ne prezentăm demisiile, nu este o noapte a negocierilor”, a spus Dan Barna, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Parlamentului, alături de toţi miniştrii şi parlamentarii USR PLUS, citat de stiri.tvr.ro.

El a menţionat că reprezentanţii USR PLUS au fost deranjaţi de faptul că în cadrul Birourilor Permanente Reunite a fost pusă la îndoială validitatea semnăturilor de pe moţiunea de cenzură.

Parteneri