• Home
  • Prima
  • Dan Barna: USR-Plus va avea candidat la președinție și nominalizare de premier

Dan Barna: USR-Plus va avea candidat la președinție și nominalizare de premier

dan barna 1

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat joi seară că, dacă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă nu trece, atunci vor fi reluate negocierile în Parlament, adăugând că probabil în următoarele săptămâni va fi desemnat candidatul USR PLUS la prezidenţiale, dar va fi anunţată şi nominalizarea pentru premier.

„Dacă moţiunea nu trece, ne întoarcem  la tabla de scris, la negocieri în Parlament. Eu sunt perfect conştient că rezolvăm obiectivele acestea (n.r. – ‘Fără Penali’, alegerea primarilor în două tururi etc.) numai dacă avem o majoritate, decât dacă avem un guvern, PNL spune că îşi doreşte. Probabil în următoarele câteva săptămâni, vom decide în cadrul alianţei care va fi candidatul în baza discuţiilor, avem negocieri în desfăşurare. Sunt şapte colegi de la USR, şapte de la PLUS, stăm de vorbă. Viziunea e guvernarea 2020, candidatura la prezidenţiale e doar o cărămidă într-o construcţie mai largă. Vorbim şi de alegerile locale”, a afirmat Barna, la Realitatea TV.

Liderul USR a spus că în cadrul negocierilor „e foarte probabil” să se definitiveze o echipă formată din candidatul la prezidenţiale şi nominalizare pentru premier.

Cât despre intrarea USR la guvernare dacă moţiunea de cenzură va trece, Dan Barna a reiterat că partidul său susţine parlamentar orice guvern, însă fără PSD. dar nu intră acum la guvernare.

Mai mult pe AGERPRES 

Parteneri