• Home
  • Știri
  • Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului, s-a stins din viață

Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului, s-a stins din viață

agathon

Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului în Guvernul Năstase, a murit, la vârsta de 73 de ani. Anunțul a fost făcut de Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

„Astazi s-a stins din viata fostul Ministru Dan Matei Agathon, pe care il consider Unicul Ministru din ultimii 33 de ani! Am avut onoarea sa lucrez 2 ani cu el si pot sa va spun ca a fost un om intr-adevar pasionat de aceasta Mare Industrie a Romaniei! Odihneste- te in pace, Prietene..!”, a scris pe pagina de Facebook Alin Burcea, potrivit adevarul.ro.

Dan Matei Agathon a fost deputat în legislatura 1992-1996, ales în județul Bacău pe listele partidului PDSR. A fost ministru al Turismului de două ori, în perioada 1992 – 1996 și 2000- 2003.

Dan Matei Agathon a fost secretar general și purtător de cuvânt al Confederației Patronale din Industria României (CONPIROM). În aprilie 2010, Agathon a fost numit purtător de cuvânt al Alianței Confederațiilor Patronale din România (ACPR).

În iunie 2013, Agathon era președintele Federației Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS). Legăturile sale în patronatele au început încă de la debutul anilor 1990, când a fost subsecretar de stat și împuternicit special al Guvernului în relațiile cu sindicatele și patronatul.

Parteneri