Dan Șova, Constantin Niță și Rudel Obreja au fost eliberați din închisoare

Fostul deputat Dan Şova, fostul ministru Constantin Niţă şi fostul şef al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja au fost eliberaţi din închisoare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus miercuri suspendarea executării pedepselor în dosarele în care au fost condamnaţi.

Potrivit stiri.tvr.ro, decizia se bazează pe verdictul Curții Constituționale, care a considerat nelegală constituirea completurilor de 5 judecători. Hotărârea a fost luată de completul de 5 magistrați, ales să judece dosarul angajărilor fictive, în care e inculpat Liviu Dragnea.

Fostul ministru al Economiei, Constantin Niță, condamnat la trei ani de închisoare, a fost deja eliberat din penitenciarul din Miercurea Ciuc, însă Șova și Obreja nu au ieșit încă pe poarta închisorii. Este așteptată să ajungă decizia instanței și apoi se vor face actele de eliberare, a transmis Daniel Dude, de la Penitenciarul Jilava.

Distribuie prietenilor

Cei trei au solicitat miercuri în instanţă anularea pedepselor, pe motiv că nu a fost respectată legea atunci când au fost constituite completurile de 5 judecători de la instanţa supremă.

Dan Șova a fost condamnat, în luna iunie a acestui an, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în dosarul CET Govora. Tot în luna iunie, Constantin Niță a primit o condamnare la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Rudel Obreja a fost condamnat, în 5 iunie, la cinci ani de închisoare ce executera în dosarul Gala Bute.