Dăncilă a plantat, în ultima zi la Palatul Victoria, pilele Rovanei Plumb și ale altora în…

Ultimele decizii ale Vioricăi Dăncilă au fost să pună șefi la instituții importante pe oamenii de casă ai Rovanei Plumb și ai altor apropiați.

În ultima zi petrecută la Palatul Victoria, Viorica Dăncilă a eliberat mai multe persoane din funcție și a numit un nou șef, pentru un mandat de 5 ani, la Departamentul pentru Lupta Antifraudă. Este vorba de Bogdan Ionuț Dințoi, care este considerat un apropiat al Rovanei Plumb. Dințoi este de profesie polițist, a activat la Inspectoratul Județean Vâlcea și a fost pus de Rovana Plumb șef în ministerele pe la care aceasta a trecut, atât la Ministerul Mediului, cât și la Ministerul Muncii.

Pe lângă numirea lui Dințoi la DLAF, Viorica Dăncilă a mai luat câteva decizii în ultima zi de mandat. A numit un nou vicepreședinte la Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor. Constantin Ilie Aprodu a fost numit vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat pentru un mandat de patru ani. Aprodu este pensionar din cadrul MApN, așa cum reiese din declarația sa de avere, el având o pensie anuală de peste 100.000 de lei. El trece drept omul de casă a lui Gabriel Oprea.

Distribuie prietenilor

O altă numire făcută de Viorica Dăncilă în ultima zi la Palatul Victoria este cea a Lilianei Mincă pe un post de secretar general adjunct în Ministerul Finanțelor. Mincă a rămăs în Guvern după ieșirea ALDE de la Guvernare. Alte numiri pe bani mulți au fost operate cu viteză în ultimele zile la Palatul Victoria.

Sursa – DIGI 24.ro