Dăncilă ceartă Comisia Europeană: ”Eu nu pot accept sub nicio formă acea recomandare în care CE impune să suspendăm procedura de numire”

 

Viorica Dăncilă este revoltată pe raportul MCV și cele 18 întrebări care nu-și au rostul. Intervenția televizată a premierului de marții seara e concludentă.

„Trebuie să spun că sunt dezamăgită şi revoltată. Dezamăgită pentru că nu e corect atâta timp cât argumentele României nu sunt luate în considerare. Am mers în PE, am vorbit cu dl Timmermas şi am spus lucruri pe care nu poate spune că nu le ştie, şi mă refer la protocoale. Eu nu pot accept sub nicio formă acea recomandare în care CE impune să suspendăm procedura de numire. O astfel de solicitare ar fi o încălcare a tratatului european. E inadmisbil ca procedurile de revocare sau numire să fie (…) e o intervenţie brutală în chestiunile care ţin exclusiv de România. De asemenea, nu e corect să ni se spună să reluăm proceduri de revocare, când procurorul din Germania a fost demis într-o singură zi. Ne întrebăm de ce asemenea interfererențe…
Sunt proeuropeană, am fost europarlamentar 9 ani, nimeni nu mă poate bănui că nu vreau ca România să meargă pe calea europeană. Dar în acelaşi timp trebuie să avem tăria şi demnitatea să ne apărăm ţara”, a spus Dăncilă.
D. Dumitru, AMPress