Dăncilă descoperă că Israelul are capitala la Ierusalim

 

Una dintre marile idioţenii contemporane, legate de ceea ce noi creştinii numim Ţara Sfântă, este înghesuită în ideea că Israelul ar avea capitala altundeva decât la Ierusalim. Iisus n-a fost răstignit la Tel Aviv şi nici pe ţărmul Mării Moarte.

Donald Trump, gălăgiosul şef american suprem, în asociere cu Viorica Dăncilă a noastră, secretara piţipoancă a unuia Dragnea, decid să anunţe ca pe un gest vitejesc, eroic, epocal, mutarea ambasadelor marilor şi mijlociilor lor ţări de la Tel Aviv la Ierusalim. Păi eu, român creştin ortodox, admirator al spiritului cu care evreii-români au cotizat la îmbogăţirea spirituală a ţării mele, ştiu nu doar de când am fost prima oară în Israel că Ierusalimul este capitala legitimă a acestei ţări.
La Ierusalim am realizat un interviu cu Yitzhak Shamir, premier la vremea respectivă. La Ierusalim am vizitat Parlamentul, numit de israelieni Knesset, desenat pe pereţi de geniul lui Chagall, acolo am văzut cu adevărat viaţă puternică a biblicului popor tractat spre nemurire de Moise.
E o prostie să ai mental capitala ţării care l-a dat şi l-a răstignit pe Hristos, la Tel Aviv. E un oraş simpatic, de altfel, cu o plajă caldă la Mediterana, cu fete faine şi îngheţată mai bună ca-n Bruxelles. Dar eu, ca ziarist care am ajuns acolo şi am constatat că pe orice uliţă, şi la Haifa şi la Tel Aviv şi la Ierusalim, te poţi înţelege în limba română la tot pasul, ştiu, ştiam că Ierusalimul e capitala acestei ţări.

Distribuie prietenilor

Azi, unul Trump şi una Dăncilă, într-un concubinaj de imbecilitate orgolioasă, se laudă că “recunosc” Ierusalimul drept capitală a statului Israel.
Ierusalimul a fost şi este, cu mult înainte de a polua voi cu mediocritate universul, capitala ţării evreilor. Că unii nu le sunt dragi e altă poveste, că Palestina e disputată între verii primari evrei şi palestinieni e – nu-i glumă – o chestiune de viaţă şi de moarte. Că Israelul, înţelegând pericolele, în uriaşa mare musulmană ostilă în care trăieşte, a făcut concesii, a împărţit Ierusalimul şi chiar a făcut un zid, care mie mi se pare aiurea, e de priceput. Războiul de acolo e dur. Dar nu poţi vorbi de mutarea Capitalei. Capitala a fost unde o ştim – la Ierusalim. Nu poţi muta ceva de unde e unde e. Mutarea Ierusalimului la Ierusalim a devenit subiectul diplomatic mondial pe care se cocoaţă toate caprele politice. E bunul prilej să ni-l arate măreţ pe Dragnea şi filosoafă pe Dăncilă. Alo! Ţara evreilor, de când e ea în Biblie, a avut capitala la Ierusalim, chiar şi când a păcătuit, răstignindu-şi Fiul. Policicienii de azi care se cocoaţă pe cruce, ca nişte ploşniţe, rămân ridicoli. Eu nu pricep de ce băţosul Bibi Netanyanu, cu care am avut prilejul să stau de vorbă un ceas, luându-i un interviu, pe vremea când nu era premier, pare că se roagă de Dăncilă. Ea anunţă, ca pe o favoare, mutarea ambasadei României la Ierusalim. Trump a precedat-o!

Netanyahu putea spune scurt, tuturor: Asta e ţara mea! Vreţi ambasadă în Statul Israel? Poftiţi la Ierusalim! O faceţi la Tel Aviv? Vorbiţi singuri, cu pereţii!

Splendid îşi fâţâie cururile Trump şi Dăncilă – uriaşă şi caraghioasă încuscrire – de cât de importanţi sunt ei şi cum au confirmat cu inteligenţă diplomatică Ierusalimul drept capitală a Israelului şi cum joacă ei pe mâna evreilor. Ce prost eşti Bibi, de te dai pe mâna hahalerelor!