Dăncilă: E o zi neagră pentru democrație

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat luni, după ce Cabinetul Orban a primit votul de încredere al Parlamentului, că aceasta este o „zi neagră” pentru democrația din România.

„Am văzut încununarea tuturor manevrelor și a jocurilor politice făcute de Iohannis pentru preluarea puterii. S-a desfășurat acțiunea ilegitimă de confiscare a puterii executive. E o zi neagră pentru democrație, în care președintele Iohannnis a reușit să își impună locotenenții la Palatul Victoria. (…)

Este o situație fără precedent care scoate la lumină cinismul lui Klaus Iohannis și bătaia de joc față de instituțiile statului. Avem un președinte care lucrează împotriva Constituției, dar și împotriva românilor. Singurul lui discurs este să dispară PSD, acest discurs extremist și periculos. Să dispară și bolnavii și agricultorii ca să nu mai aibă nevoie de subvenții și irigații. Dacă ne uităm în programul de guvernare vedem că asta vreți, vreți să creșteți tarifele pentru populație la gaze naturale și energie electrică, prin renunțarea la plafonarea prețului la gaze și energie. Asta vreți dumneavoastră și domnul Orban.(…)

Distribuie prietenilor

De astăzi PSD intră oficial în Opoziție și ne vom asuma toate responsabilitățile care decurg din acest rol. Aș vrea să fie foarte clar că în conformitate cu decizia luată in CEx, toți cei care au votat vor fi excluși din PSD”, a spus Dăncilă.

Întrebată dacă va merge la Palatul Victoria pentru a se întâlni cu Ludovic Orban, Dăncilă a spus: „Nu, cred că Iohannis i-a arătat drumul, i-a pus oameni care să-i arate direcția, așa că va nimeri Palatul Victoria”.

AMPress