Dăncilă: Într-o lună de zile o să țin un discurs în limba engleză! (Asta după zece ani la Bruxelles!)

„Vorbesc limba engleză și înțeleg, dar nu vorbesc foarte bine”, a declarat Viorica Dăncilă la conferința de presă de miercuri seara. Liderul PSD  a precizat că în curând va ține și primul discurs în engleză, asta după o lungă experienţă de zece ani la Bruxelles unde, pe bani buni, a reprezentat România şi s-a bătut ”patriotic” cu adversarii ei, în limba de acasă.

Vreau să vă spun un lucru: aproape toţi preşedinţii de stat vorbesc în limba lor pentru că sunt anumite lucruri care nu pot fi interpretate. Mulţi (de la noi n.n.) au vorbit în limba engleză şi au vorbit împotriva României în limba engleză”, a spus Dăncilă în conferinţa de presă susţinută la sediul PSD.

„Într-o lună de zile o să ies în primul discurs în limba engleză, ca să lămurim şi lucrurile acestea. Dar eu vreau să fac o precizare: cred că preşedintele României trebuie să fie, în primul rând, un om curajos. Dacă acum se teme de o confruntare cu contracandidatul, mă gândesc cum se teme atunci când vorbeşte cu un preşedinte de stat sau de guvern şi trebuie să îşi susţină ţara. Şi cred că preşedintele României trebuie să fie un bun patriot, să gândească, să vorbească şi să simtă româneşte”, a adăugat Dăncilă, conform DIGI24.

Distribuie prietenilor

Atacul este la Iohannis care vorbește mai multe limbi străine. Aseară președintele a răspuns ziariștilor, inclusiv de la posturi de televiziune care-l critică non-stop, fără probleme de logică și fără ”cască” în urechi, așa cum a lansat PSD printr-o știre falsă care a prins însă la electoratul său, gata oricând să creadă ce le vinde Firea sau alți lideri PSD. De altfel Gabriela Firea, realizând că e prea gogonată minciuna, și-a retras postarea de pe Facebook.

D. Dumitru, AMPress