• Home
  • Prima
  • Dăncilă: Iohannis a apărut târziu și a vorbit degeaba

Dăncilă: Iohannis a apărut târziu și a vorbit degeaba

dancila 1 1

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reacţionat, duminică seara, după declaraţia de presă a preşedintelui Klaus Iohannis, în care acesta a acuzat guvernul că a masacrat legi, subordonându-și politic toată justiția. Dăncilă cataloghează discursul lui Iohannis drept unul de campanie, marcat de oportunism și lipsit de empatie.

Iată textul publicat de Viorica Dăncilă, pe pagina de facebook:

„M-am așteptat în această seară la o declarație a domnului Iohannis prin care să ne transmită niște măsuri clare.
M-am așteptat să ne convoace mâine în CSAT, să urgentăm analiza și deciziile care se impun.
M-am așteptat la o poziție fermă în cazul STS. De ce Guvernul poate lua măsuri și dumneavoastră nu puteți, domnule președinte?
M-am așteptat la decență, la asumare și la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii.
Nu am auzit decât un discurs de campanie. O declarație marcată de oportunism, plină de sincope și total lipsită de empatie.
Domnul Iohannis a apărut târziu și a vorbit degeaba.
Nu a înțeles gravitatea situației, nu a înțeles că suntem datori față de familiile tinerelor care și-au pierdut viața și a tuturor părinților din țara asta care se gândesc că puteau fi copiii lor aceia. Nu a înțeles că miza e mai mare decât persoana dumnealui și mandatul pe care și-l dorește cu atâta ardoare.
Guvernul pe care îl conduc va continua să își facă treaba, să ia măsuri și să implementeze deciziile pe care le-am promis oamenilor. Cu sau fără sprijinul domnului Iohannis, din partea căruia, din nefericire, e clar că nu putem aștepta prea multe”.

Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri