Dăncilă recidivează în bâlbe:  ”există SALARII pentru pensii şi salarii”

Precum se știe, preşedintele Iohannis a transmis public, marți seară, două întrebări Guvernului:  “Ce faceţi cu Pilonul II. Mai aveţi bani de salarii şi de pensii până la finalul anului?”

Răspunsul premierului a venit,  cu o caraghioasă eroare de exprimare, conform Stirile Pro TV: ”În mod sigur – a zis Dăncilă – există SALARII pentru pensii şi salarii, chiar aş vrea să nu creăm îngrijorări în rândul pensionarilor că nu putem să le dăm pensia sau în rândul salariaţilor.”

Bugetul de pensii are un deficit în creştere, în ultimii 10 ani, iar statul trebuie să se împrumute constant ca să le poată plăti luna de lună. Odată cu majorările de salarii acordate anul trecut şi anul acesta, cheltuielile de personal au crescut cu peste 22%. În acelaşi timp veniturile bugetare au crescut cu  11 procente. Din acest punct de vedere, premierul Dăncilă poate avea dreptate: plătim salariile unora care plătesc salariile, în sensul că numărul funcționarilor care se ocupă de această activitate e în creștere, ca în mai toate domeniile. Conform unor analize, funcționarii publici sunt de trei ori mai mulți ca-n perioada comunistă, cu toate că populația scade zilnic.

Distribuie prietenilor

Aurelia Apostol, AMPress