Dăncilă s-a răzgândit cu privire la mutarea ambasadei la Ierusalim

După ce a anunțat la Washington că ţara noastră va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, premierul Viorica Dăncilă a revenit asupra subiectului, la o televiziune de ştiri, şi a spus că, de fapt, anunţul iniţial a fost doar o opinie personală.
“Am formulat într-un mod corect. Am spus ca trebuie să îndeplinim toți pașii constituționali, nu am spus „eu voi muta ambasada, am spus ca trebuie să respectăm Constituția. Opinia mea este că trebuie să facem acest pas, asta este altceva, dar asta este opinia mea personală”, a spus Dăncilă, la un post de televiziune, potrivit stiri.tvr.ro.

“Israelul și SUA sunt parteneri strategi ai României și marii prieteni ai poporului român. Sunt încântată să anunț astăzi în fața audienței că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali, implicați în procesul decizional din țara mea, în deplin consens, eu ca prim ministru al Romaniei, și guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada la Ierusalim, capitala Israelului, a anunțat Viorica Dăncilă, la Washington.