Daniel Constantin, după decizia BPC al ALDE de a-i retrage sprijinul politic: O situație caraghioasă, ilegală

 

Daniel Constantin a susținut, după decizia Biroului Politic Central al ALDE de a-i retage sprijinul politic, că este o situație caraghioasă, în condițiile în care un copreședinte cere retragerea funcțiilor celuilalt.

„Astăzi s-a luat o decizie care nu e conformă cu statutul ALDE, o soluție ilegală. Congresul revocă sau sancționează președintele. Am văzut astăzi o continuare a abuzurilor care au început săptămâna trecută, când s-a stabilit data Congresului. Din păcate, aceste lucruri devin o obișnuință în ALDE. S-a luat o decizie care va fi înaintată președintelui PSD, Liviu Dragnea, și premierului Grindeanu. La ultima discuție pe care am avut-o cu Tăriceanu, mi-a cerut, în schimbul susținerii mele pentru anumite funcții, să renunțăm la cooptarea anumitor oameni în funcții de conducere, de exemplu a domnului Durbacă. Pun mai presus oamenii, nu funcția mea”, a spus Constantin, citat de realitatea.net

Distribuie prietenilor

Acesta este de părere că situația este una caraghioasă, în condițiile în care un copreședinte cere retragerea funcțiilor celuilalt.

„Am observat astăzi o altă față a lui Călin Popescu Tăriceanu. Am văzut mari carențe atunci când vorbim de caracter. Acum 2 ani, la începutul ALDE, Partidul Conservator a primit vizita lui Chițoiu și Tăriceau. Am crezut atunci că vor veni cu bune intenții, deși am fost avertizat că lucrurile nu vor evalua în direcția asta. Mai mult, am fost de acord cu propunerea domnului Ponta, ca domnul Tăriceanu să devină președintele Senatului, o funcție care aparținea Partidului Conservator. Au intrat în casa noastră, iar astăzi suntem într-o situație caraghioasă: ca un copreședinte să ceară retragerea din funcții a celuilalt copreședinte”, a declarat Daniel Constantin.

Copreședintele ALDE a explicat că problema nu a fost organizarea Congresului , ci „felul în care se iau decizii în ALDE”.