Daniel Constantin: Indiferent de ce se întâmplă în ALDE, vom susține Guvernul Grindeanu

Convulsiile din ALDE, cu plecări, trântiri de uși, congrese convocate ilegal, nu vor afecta coaliția de guvernare. Vicepremierul Daniel Constantin a declarat că nu vor trăda, nici el, nici alții din formațiunea în care e copreședinte, Guvernul Grindeanu. Am discutat cu premierul, duminică, și l-am asigurat că indiferent de cum vor evolua lucrurile în Alianța Liberalilor și Democraților „toți” colegii săi de partid îl vor susține în continuare.
„Eu am vrut să arăt și am vorbit astăzi în ședință (Delegația Permanentă a ALDE — n.r.) de un lucru. Nu țin, nu e mai importantă pentru mine funcția din Guvern decât principiile pe care le-am promovat până acum în politică și oamenii la care am ținut în politică. (…) Asta nu este pentru mine un capăt de țară, am fost în aceste funcții, mai am ocazia, probabil, în viitor, nu țin acum de toate aceste aspecte. (…) În această seară am discutat și cu domnul Grindeanu, l-am informat vizavi de ședința de astăzi  și l-am asigurat că indiferent de ce se va întâmpla în ALDE, toată lumea, dar toată lumea și cei care îl susțin pe domnul Tăriceanu și cei care mă susțin pe mine, toți vom susține Guvernul Grindeanu”, a declarat Daniel Constantin, duminică seară la Realitatea TV.
Referindu-se la situația creată în ALDE, el a adăugat, conform Agerpres, că poziția pe care a avut-o în cadrul Delegației Permanente ține de „principii” și că, luni, unii dintre colegii alături de care a părăsit reuniunea liberalilor și democraților vor ataca în instanță modul cum a fost convocată ședința pe care a numit-o „simulacru de întâlnire”, precum și decizia luată acolo a convocării unui congres al partidului. De mai multă vreme se vorbește de închegarea unei grupări dizidente atât în ALDE, cât și în PSD, nestrăină de cearta tot mai apăsată dintre Dragnea și Ponta, dar și dintre Tăriceanu și Constantin

.
D. Dumitru, AMPress