AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Daniel Gheorghe (PNL): Îi recomandăm premierului Viktor Orban să renunțe la mesajele care incită la diviziune interetnică

 

Deputatul PNL Daniel Gheorghe îi transmite premierului maghiar Viktor Orban, care este așteptat la tabăra de vară de la Băile Tușnad, să renunțe la mesajele care incită la diviziune interetnică.

„Politicienii, jurnaliștii dar și o parte a comunității maghiare din România așteaptă vizita premierului maghiar la celebra tabără de vară de la Băile Tușnad, într-un moment în care Budapesta încearcă să se reabiliteze în zona euro-atlantică, ca urmare a poziționării falimentare pe axa Moscova- Beijing. Tocmai de aceea, îi solicit liderului maghiar să renunțe la discursurile naționaliste care în trecut au incitat tinerii maghiari, să lase definitiv trecutului poveștile cu Ungaria mare și mai ales să arate mai mult respect autorităților române și națiunii române”, spune deputatul liberal, Daniel Gheorghe, potrivit g4media.ro.

„Cele două națiuni au nevoie una de cealaltă. Ungaria are nevoie de gaz din România, pentru a-și crește securitatea energetică dar și de un aliat la Bruxelles. România are nevoie de susținerea Ungariei pe teme precum Schengen și aderarea la OECD. Acum, mai mult ca niciodată, Viktor Orban trebuie să lase în urmă provocările inutile care au afectat relațiile bilaterale și care nu au permis ca acestea să se apropie de potențialul maxim. Ambele națiuni au nevoie de relații bune, iar acest deziderat se poate atinge doar dacă liderii politici vor da dovadă de pragmatism. România și liderii politici români au privit de fiecare dată cu înțelegere derapajele venite dinspre Budapesta. A venit însă timpul ca și Viktor Orban să înțeleagă aceste gesturi precum ceea ce sunt cu adevărat, un semn de prietenie și de neîndoielnica bună-vecinătate, iar nu ca un semn de slăbiciune”, explică liberalul.

Premierul Viktor Orbán vine la sfârșitul acestei săptămâni la Universitatea de Vară Bálványos din România. El va ține un discurs în cadrul unei conferințe care are ca motto: Unele lucruri sunt veșnice.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!