• Home
  • Știri
  • David Popovici: Prefer să fiu un sportiv mai degrabă complet sau mai complex, învățând să pierd, decât să fiu un robot perfect

David Popovici: Prefer să fiu un sportiv mai degrabă complet sau mai complex, învățând să pierd, decât să fiu un robot perfect

David Popovici 1

David Popovici a terminat proba finală de la 100 metri liber de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka pe locul 6, înregistrând un timp de 47,83 secunde. Deși Popovici pleacă în România fără nicio medalie din Japonia, pentru că a ratat podiumul și în cadrul probei finale de la 200 de metri liber, campionul nostru a rămas același sportiv echilibrat și matur în gândire, cu o viziune optimistă în privința viitorului.

„Cred că prefer să fiu un sportiv mai degrabă complet sau mai complex, învățând să pierd, cum să gestionez o pierdere și să pot să învăț din asta. Prefer să fiu așa decât să fiu un robot perfect, care câștigă întotdeauna.

Cum vorbeam și cu antrenorul meu ieri (n.r. – miercuri), e într-un mod bizar, eliberator cumva să știu că nu sunt perfect, să pot să scap pentru o vreme de așteptările pe care mi le-am impus și creat eu mie”, a spus David la începutul discursului.

„Da (n.r. dacă s-a bucurat de vreo cursă de la Mondiale), dar mai mult am avut de învățat din fiecare, inclusiv din calificări, semifinale până în finale. Și m-am bucurat de ele, pentru că întotdeauna îmi place atmosfera. E un sentiment pe care foarte puțini au privilegiul de a-l simți. Să fii într-o finală de Campionate Mondiale sau Jocuri Olimpice e o mare realizare și nu trebuie să o iau ca atare”, a adăugat sportivul, potrivit eurosport.ro, citat de b1tv.ro.

David Popovici, mai motivat ca niciodată după Campionatele Mondiale de la Fukuoka
Sportivul nostru a menționat că va urma o pauză de câteva săptămâni pentru a-și reîncărca bateriile, pentru că 2023 a fost un an destul de aglomerat și plin de provocări pentru el.

„Sunt mai motivat ca niciodată. Dacă ar fi după mine, m-aș întoarce mâine în bazin, dar nu mi-ar prii. Așa că da, trebuie să-mi iau și niște timp liber să văd ce fac cu el. Asta e dilema acuma cum îmi umplu timpul liber pentru că sunt atât de obișnuit cu munca în fiecare zi

Acum am două opțiuni: Stau să îmi plâng de milă, ascult consolările oamenilor, care își fac mai multe griji pentru mine decât îmi fac eu. Sincer, am oameni mai necăjiți pentru mine decât sunt eu dezamăgit sau ceva cum nu sunt de altfel, pentru că este un concurs și așa merg concursurile, cineva trebuia să ia și locurile patru și șase. A doua opțiune să mă gândesc la cum m-am simțit pe ultimul bazin din 200, pe ultimul sfert din 100 m și las acel sentiment să mă conducă, să fie locul pentru ce urmează să mă antrenez.

Nu pot să rămân ancorat în trecut. Pot să fac comparații în legătură cu ce am simțit atunci, la Roma, ce emoții am sau n-am avut. Dar realitatea e că fiecare zi e imprevizibilă, starea e imprevizibilă. Depinde cum ai dormit, cum ai mâncat. Trebuie să se alinieze câteva stele acolo pe cer”, a încheiat David Popovici, conform sursei menționate anterior.

Parteneri