De câte genți are nevoie o femeie? Iată ce spun specialiștii!

De cate genti are nevoie o femeie Iata ce spun specialistii scaled 1

O geantă e una dintre piesele de neînlocuit din garderoba fiecărei femei și nu doar din punct de vedere practic. Ea este, de asemenea, un accesoriu important, care complimentează orice ținută, de la cea de zi cu zi, la cea formală. 

O regulă simplă de stil spune că dulapul oricărei femei ar trebui să găzduiască cel puțin 3 genți: un clutch pentru ocaziile speciale sau plimbări, una de mărime medie pentru călătoriile scurte sau școală și una mare, pentru călătorii sau shopping. Cu toate acestea, deși este o împărțire perfect logică, producătorii nu pot fi de acord cu ea: femeia modernă are nevoie de un număr mult mai mare de opțiuni, adecvat diferitelor circusmtanțe. Așadar, dacă vrei să afli exact părerea specialiștilor, citește mai multe în continuare!

Iată de câte genți are nevoie o femeie modernă și care sunt acestea! 

Geanta de serviciu

Orice femeie care se respectă, atunci când merge la serviciu, nu uită să își ia geanta cu ea. Ținând cont, însă, că trebuie să aibă foarte multe asupra ei, de la agendă și instrumente de scris la portofel, farduri sau cărți, aceasta trebuie să fie foarte mare. 

Atenție, însă, ea nu trebuie confundată cu geanta de mână pentru voiaj, care are dimensiuni cu mult mai mari. Ideal, aceasta trebuie să aibă 30 de cm înălțime și 35 în lățime, în timp ce o adâncime suficient de mare este considerată una de 15 cm. Pentru că este folosită zilnic, specialiștii sunt de părere că o femeie ar trebui să aibă 3 astfel de accesorii, în culori diferite, pe care să le poată schimba în funcție de ținută. 

Poșeta

De dimensiuni medii, aceasta este geanta pe care trebuie să o ai cu tine atunci când ieși în oraș. Indiferent că este vorba de o întâlnire la restaurant sau una în mall, ea trebuie să fie suficient de mare pentru a-ți găzdui lejer portofelul și alte obiecte pe care vrei să le iei cu tine, dar nu exagerat de voluminoasă, pentru a nu deveni incomodă.

Ea trebuie să se fie, ca dimensiuni, între geanta de serviciu și clutch-ul pentru ocazii speciale. De aceea, multe femei consideră că aceasta este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Astfel, și producătorii au început să scoată pe piață o mulțime de modele, design-uri și culori diferite pentru acest tip de geantă. 

Și, astfel, la fel cum în cazul celei de serviciu, orice fashionistă trebuie să dețină un Michael Kors, în cazul poșetei, o geantă Marc Jacobs devine un must din dulapul fiecăreia.  

Clutch-ul sau „geanta fantezistă”

Pentru ocazii speciale, unde trebuie purtată o ținută mai formală și elegantă, dar și pentru plimbări, un clutch este indispensabil. Fiind de dimensiuni extrem de reduse, nu îți vei putea lua prea multe lucruri cu tine, așa că el trebui purtat numai pentru evenimentele unde nu ai nevoie de multe obiecte. 

Producătorii au profitat de dimensiunile mici, dar posibilitățile foarte mari de diversificare și au creat „gențile fanteziste”, accesorii amuzante sau extrem de elegante, care surprind imediat prin unicitatea lor, dar care, în afară de aspectul estetic plăcut, nu au prea multe de oferit. 

Geanta de voiaj

Și pentru că orice femeie mai și călătorește, are nevoie de o geantă de dimensiuni impresionante, dar nu la fel de mari cât un troler, pe care să o poată lua cu ea în mașină sau în avion.

Când întreprinzi astfel de călătorii de anvergură, trebuie să ai la tine, pe lângă obiecte uzuale din geantă și șervețele, mâncare sau apă și alte obiecte de care ai avea nevoie. Așadar, un astfel de accesoriu este vital.  

Acestea sunt, în mare, cele patru tipuri de genți de care orice femeie are nevoie. Desigur, însă, fiecare categorie are și multe subcategorii, în funcție de sezon, material sau formă. Aici depinde numai de gustul și preferințele fiecărei doamne și domnișoare în parte atunci când alegerea trebuie făcută.

Sursa foto: Unsplash.com

Parteneri