De ce să NU pleci într-o călătorie fără asigurare medicală

De ce sa NU pleci intr o calatorie fara asigurare medicala

Asigurarea medicală de călătorie se numără printre acele lucruri cărora nu le trebuie subestimate valoarea și rolul. Dacă acea călătorie pe care vrei sau trebuie să o faci durează o zi sau câteva luni – asta nu contează. Fiecare zi este imprevizibilă. Imaginează-ți ce s-ar putea întâmpla într-o țară complet străină pentru tine. Sau, mai mult, într-un loc în care accesul la facilități este îngreunat. De multe ori, călătoriile se desfășoară în siguranță. Însă, ce este important de reținut este faptul că „de multe ori” nu înseamnă „întotdeauna”. Faptul că, uneori, asigurarea medicală se privește cu o lipsă de importanță, asta te poate expune la riscuri.

8 motive pentru care NU este bine să pleci în călătorie fără o asigurare medicală

  •         Serviciile medicale de care dispui în țară – poate un abonament la o clinică privată pe care l-ai făcut recent – nu acoperă eventualele despăgubiri sau servicii medicale din străinătate.
  •         Unele țări nu mai permit accesul turiștilor dacă nu există o astfel de asigurare medicală valabilă. Pentru siguranța călătoriei tale te poți gândi la o asigurare medicală de călătorie de la Allianz-Țiriac Unit.
  •         Pentru a nu te afla în situația binecunoscută „Atunci când am avut cea mai mare nevoie, nu am avut-o”. Astfel de lucruri se întâmplă la fiecare pas.
  •         Oamenii nu sunt invincibili. Riscuri crescute de incidente – sau accident – sunt întotdeauna.
  •         Nu doar călătoriile aventuroase cu multe experiențe palpitante pot avea riscuri. Nu mai bine ești asigurat?
  •         Călătoriile cu destinații la o altitudine prea mare pot deveni periculoase. Aerul, la acele atitudini, este rarefiat și greu de respirat. Dacă plămânii tăi nu sunt antrenați – deși recomandare este să fie! – atunci te expui unor riscuri vitale. Și pentru a fi în siguranță, apelează cu încredere la o asigurare medicală care să acopere aceste riscuri.
  •         Uneori se întâmplă să îți subestimezi nevoile și să ai diferite surprize atunci când ajungi la destinație. Sau chiar pe drum! Fă un plan realist despre călătoria ta, fiind flexibil și rațional în legătură cu ceea ce se poate întâmpla.  
  •         Vei fi nevoit să suporți orice cost suplimentar ce ține de a rezolva problemele medicale sau nu numai, care apar în timpul călătoriei tale. În unele locuri, acestea vor fi destul de mari și, cel mai probabil, nu îți dorești să achiți sume mari de bani. Tocmai pentru a te scuti de aceste costuri, asigurarea medicală de călătorie este un atu și un lucru care nu ar trebui să lipsească din călătoria ta.

În concluzie, asigurarea medicală de călătorie nu este un moft sau o cheltuială în plus care să te încurce. Dimpotrivă. Este o necesitate, un ajutor, un sprijin și un aliat pentru orice călătorie urmează să întreprinzi. O viață în care te expui la riscuri poate aduce beneficii (spre exemplu începi un proiect care nu știi dacă va prinde sau nu la publicul larg, dar îți asumi un risc) sau consecințe (negative, de cele mai multe ori, dacă lucrurile nu ies așa cum îți dorești). Dar când vine vorba despre sănătate, întrebarea corectă ar fi „Merită să-mi asum riscuri?” 

Sursa foto: freepik.com 

Parteneri