Fără doar și poate, ouăle ochi fac parte dintre felurile de mâncare cel mai ușor de pregătit. Chiar și cel mai nepriceput om în ale bucătăriei reușește să se descurce să pună puțin ulei într-o tigaie și să spargă un ou. Însă, deși pare ceva atât de simplu și rapid de realizat, chiar și aici există câteva trucuri care pot îmbunătăți produsul final. Iar puțină faină în tigaie este ingredientul despre care doar puțini români știu!
Făina trebuie pusă în tigaie după ce uleiul s-a înfierbântat și trebuie să aveți puțină răbdare până se rumenește, abia apoi puteți introduce și ouăle. Motivul pentru acest „truc” nu ține neapărat de a oferi un plus de valoare gustului ouălor ochi, sau vreo textură mai specială, ci este vorba de un simplu sfat ce vă va ușura viața. Făina va preveni ouăle din a se lipi de tigaie, așa că întreg procesul de gătit va fi simplificat.
Sursa – click.ro