De râsu-plânsu! Doi polițiști, bătuți cu pumnii şi parul de un singur agresor

Şeful de post din comuna Păltinoasa a fost bătut cu pumnii şi patul  de un individ de etnie romă, la fel și colega sa, alături de care patrula.
Totul s-a întâmplat după ce echipajul de poliție a urmărit o mașină care nu a oprit la semnal. Agenții au bănuit că șoferul era băut. Cu greu au reușit să-l urce pe bărbat în autospecială, ca să-l ducă la spital, pentru a stabili nivelul alcoolemiei. Dar maşina cu care îl transportau a derapat. Când au ieşit să împingă vehiculul, poliţiştii au fost atacaţi de fiul celui reținut, care i-a bătut cu pumnii şi cu un par pe amândoi. Poliţistul a tras şapte focuri cu arma din dotare, în plan vertical și spre atacator. Pe acesta l-a rănit uşor. A fost nevoie de intervenția trupelor speciale. Atât agresorul, cât şi tatăl său, au fost arestaţi pentru 30 de zile. Cei doi poliţişti au nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale, scrie stiri.tvr.ro

Cazul, conform unui comentator pensionar din poliţie, “este grav de două ori: Mai întâi pentru că doi poliţişti au fost bătuţi de un agresor, ei având asupra lor arme şi fiind antrenaţi pentru astfel de incidente. În al doilea rând, nivelul de agresivitate a crescut îngrijorător în societatea noastră şi, iată, nu-i facem faţă. Este ca în acel banc: De ce fugim noi tată de ăia doi care ne aleagă? Fiindcă ei sunt doi, iar noi suntem singuri, fiule”.
Cazul este cercetat de conducerea poliţiei sucevene.

Cristina Matei, AMPress