De Sfântul Dimitrie Cel Nou, Liturghia a fost oficiată de patriarhii Daniel și Kirill. Au fost decorați  surpaviețuitorii temnițelor comuniste

De Sfântul Dimitrie cel Nou, Liturghia de la Patriarhia Română a fost oficiată în faţa a mii de credincioşi de patriarhii Kirill al Rusiei şi Daniel al României, alături de zeci de ierarhi români şi străini.
Preafericitul Kirill le-a vorbit credincioșilor despre sfântul Serafim de Sarov, un model pentru viața monahală a zilelor noastre.
„Transmit salutul şi rugăciunea tuturor confraţilor voştri din Biserica Ortodoxă Rusă. Să întărească Dumnezeu credinţa noastră. Să ne ajute în aceste condiţii dificile ale vieţii contemporane să trăim conform credinţei pentru că doar o astfel de vieţuire în credinţă este cu adevărat Calea”, a spus PF Kirill, potrivit stiri.tvr.ro
Ca semn de preţuire, patriarhul rus a dăruit Patriarhiei Române un fragment din moaştele Sfântului Serafim de Sarov, unul dintre cei mai veneraţi sfinţi din Rusia, care a trăit în urmă cu aproximativ 200 de ani.

„Mulţumim pentru moaştele sfântului Serafim de Sarov, care sunt o binecuvântare permanentă pentru Biserica Ortodoxă Rusă dar şi pentru celelalte biserici ortodoxe”, a spus PF Daniel.
La rândul său, Patriarhul Daniel le-a dăruit credincioşilor ruşi o icoană cu Sfântul Dimitrie cel Nou care conţine şi un fragment din moaştele sale izvorâtoare de mir.
Mii de credincioşi au participat la slujba patriarhilor.

De asemenea, Preafericitul Daniel i-a decorat pe surpaviețuitorii temnițelor comuniste: le-a oferit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincţie a ortodoxiei româneşti: Octav Bjoza, Radu Ciuceanu, Micaela Ghițescu, părintele Nicolae Bordașiu, părintele Mircea Gorețchi, Demostene Andronescu.