Declarații pașnice ale președintele Iohannis, după întâlnirea cu premierul Grindeanu

 

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Sorin Grindeanu şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, s-au întâlnit, miercuri, la orele 15.00, la Palatul Cotroceni, pentru o discuţie legată de politicile economice ale Guvernului. Întâlnirea a fost solicitată de președintele Iohannis.
„A fost o întâlnire bună. A fost o discutie aplicată in care am analizat efectul primelor masuri luate de guvern. Am solicitat si primit informatii despre cum se vede la nivel de guvern construcţia bugetului pentru 2017. Dupa pararea mea e foarte important sa avem pentru 2017 un buget sustenabil, solid care tine cont de cateva date foarte importante cum ar fi de exemplu sa ne incadram intr-un deficit de sau 3% sa avem o alocare de 2% pentru Apărare. Avem promisiuni ca aceste lucruri vor fi realizate. Se lucreaza pe buget si bineinteles ca discutiile au fost de natura pentru a se vedea care sunt intentiile Guvernului. Vom vedea cum s-a lucrat, insa datele cu care au venit premierul si ministerul Finantelor sunt date pe care le-am avut si noi. Am confruntat datele dintr-o parte si din cealaltă. Important e sa avem un buget care tine cont de toata aceste conditionalizari. (…)
După analiza pe care am făcut-o şi după discuţia pe care am avut-o astăzi, am decis să promulg legea prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum şi a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei, în următoarele zile”, a declarat Iohannis.

Aurelia Apostol, AMPress

Distribuie prietenilor

Sursa foto – evenimentul zilei