Demisia premierului Tudose ajunge marți la președintele Iohannis. Dragnea ”i-a lăsat” pe unii  să scrie, dar promite…

 

Adresa oficială privind demisia premierului Mihai Tudose va ajunge marţi la Administraţia Prezidenţială, a  informat luni seara, Guvernul într-un comunicat transmis presei.

„Premierul Mihai Tudose şi-a înaintat în această seară demisia din funcţie, urmând ca, potrivit legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, să fie transmisă Administraţiei Prezidenţiale, în cursul zilei de mâine, o adresă oficială în acest sens.
Conform procedurilor, preşedintele României, Klaus Iohannis, va lua act de demisia din funcţie a prim-ministrului Mihai Tudose şi va emite decretul de vacantare a postului, precum şi decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidenţiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial”.
Demisia premierului a venit în urma retragerii sprijinului politic în cadrul ședinței CEx a PSD, când imensa majoritate a membrilor a votat cum a dictat Dragnea. Premierul a făcut o opoziție formală și a înghițit acuzele reale sau false, supunându-se ”voinței partidului”. Ca și până acum, PSD este Liviu Dragnea, a cărui putere, observă comentatorii, este de neclătinat. Doar opt din greii partidului, 7 vicepreședinți și președintele executiv au votat împotrivă sau s-au abținut, ceea ce l-a făcut pe Dragnea să spună că a avut mână proastă nu doar la premieri, ci și la ”alții zece”. Dragnea a spus, într-o conferință de presă ținută aproape de miezul nopții, că i-a lăsat să scrie, dar… ”I-am lăsat să scrie” (scrisori sau pe Facebook n.r), dar prin poziția sugerată va avea grijă de cei care au suflat în front. Astăzi PSD anunță viitorul premier pe care-l va transmite la Cotroceni. Dragnea a declarat că-i va lăsa pe toți să propună. Cine va decide, se știe.
C. Zamfir, AMPress