Departamentul de Stat al SUA: Orice potențial investitor ar trebui să fie precaut când ia în calcul să vină în România

Orice potențial investitor ar trebui să fie precaut când ia în calcul să vină în România. Recomandarea apare în raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, despre climatul investițional din țara noastră.
„În unele cazuri, solicitări de a primi mită din partea unor oficiali de rang inferior sau mediu ajung la nivelul de hărțuire. Spre exemplu, companiile au raportat cereri de mită când au fost necesare îmbunătățiri ale infrastructurii locale pentru a facilita operațiunile de afaceri, în special pentru drumuri care sunt finanțate de la bugetele locale”, se arată în document, potrivit stiri.tvr.ro.
Raportul este critic și față de modificările legislative și fiscale din România. Încercările din ianuarie 2017 de a submina procurorii anticorupție și de a slăbi independența judiciară au zguduit încrederea investitorilor în angajamentul Guvernului de a combate corupția.

loading...

  1. Anonim spune

    Yankei nesimțiți și nenorociți. Ne-au secătuit și ne secătuiesc în continuare. Acest mesaj nu înseamnă decat îndepărtarea unor posibili investitori, care le-ar reduce influența, și implicit le-ar reduce beneficiile. Să plece dracului la ei, cu tot cu NATO al lor, care nu ne aduce decat sărăcie.!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.