• Home
  • Știri
  • Deputaţii austrieci de extremă dreapta au ieşit din sală în momentul în care Zelenski s-a adresat parlamentului de la Viena

Deputaţii austrieci de extremă dreapta au ieşit din sală în momentul în care Zelenski s-a adresat parlamentului de la Viena

protest fpoe parlament tw

Deputaţii Partidul Libertăţii din Austria, de extremă dreapta şi cu orientare pro-Rusia, au părăsit joi camera inferioară a parlamentului austriac în timpul discursului preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, protestând pentru că acest demers ar încălca neutralitatea Austriei, relateză Reuters, citată de news.ro.

Partidul Libertăţii (FPOe) avertizase cu câteva zile în urmă că va organiza o formă de protest faţă de discursul lui Zelenski. Parlamentarii săi au asistat la începutul discursului preşedintelui ucrainean şi apoi au ieşit din sală.

Ei au lăsat pe pupitrele lor pancarte cu logo-ul partidului pe care scria „Loc pentru neutralitate” sau „Loc pentru libertate”.

„Este trist că FPOe este singurul partid din parlament care ia în serios neutralitatea noastră permanentă, apărând astfel pacea”, afirmase marţi liderul FPOe, Herbert Kickl, într-un comunicat.

Zelenski s-a adresat parlamentarilor austrieci prin intermediul unei legături video, mulţumind Vienei pentru ajutorul umanitar şi pentru asistenţa acordată în proiecte precum curăţarea terenurilor de mine antipersonal.

Austria susţine că neutralitatea sa o împiedică să se implice militar în conflict şi, deşi susţine Ucraina din punct de vedere politic, nu poate trimite ţării arme în lupta sa împotriva invaziei ruseşti.

Parteneri