Deratizarea – ce inseamna si cand ar trebui sa apelezi la un astfel de serviciu?

deratizare si dezinsectie

Fie ca locuiesti la curte sau la bloc, rozatoarele sunt prezente in curti sau in subsoluri, fiind un vector de raspandire a bolilor atat la oameni, cat si la animale. Conform datelor statistice, in tara noastra exista peste 35 de specii si subspecii de rozatoare, fapt ce explica rolul daunator pe care il pot avea sub aspect sanitar, dar si economic, pentru oameni, animale si afaceri.

Dincolo de aspectele economice, create de invazia de rozatoare, cea mai importanta ramane componenta sanitara, dat fiind ca rozatoarele sunt responsabile de transmiterea a multe boli grave la oameni si animale, printre care, cele mai importante, sunt: leptospiroza, antraxul, turbarea, rujetul, bruceloza, tularemia, trichineloza, teniazele, rickettsioses, toxinfectiile alimentare, etc.

Cum se inmultesc rozatoarele?

Rozatoarele se inmultesc acolo unde au un mediu propice de viata (precum adaposturi insalubre, lipsa apei potabile si existenta gunoiului), fiind sursele lor de hrana. Dintre cele mai raspandite rozatoare din tara noastra se numara sobolanul cenusiu de casa si soarecele de casa. La fel de raspandite sunt si soarecele de camp, soarecele de padure, sobolanul de camp si sobolanul de apa.

Cum scapi de soareci si sobolani?

Cel mai important pas este sa apelezi la o firma de deratizare Constanta, care detine certificari si personal calificat pentru a te scapa de problema.

Poti scapa de rozatoare prin:

Masurile de combatere mecanica

Aceste masuri includ utilizarea diverselor curse si capcane din lemn sau metalice, in care se pot pune momeli rodenticide sub forma de pasta sau pulberi.

Masurile de combatere biologice

Aici putem miza pe dusmanii naturali ai rozatoarelor (caini, pisici, lup, vulpi etc.), care se hranesc cu rozatoare si te pot scapa rapid de problema.

Masuri de combatere chimica

O firma de dezinsectie Constanta si deratizare  te va ajuta in combaterea rozatoarelor prin utilizarea diverselor substante chimice, cu actiune de intoxicatie rapida sau lenta care intrunesc urmatoarele conditii de eficacitate:

  • Sunt toxice doar pentru rozatoare, nu si pentru animale de companie sau om.
  • Sunt avizate de Ministerul Sanatatii.
  • Sunt sigure pentru mediul inconjurator.
  • Detin formulare de avizare.

Apeland la o firma de dezinsectie si deratizare, procesul va fi sigur, realizat de profesionisti, dotati cu echipament de protectie adecvat, care fac dovada instruirii si a examenelor medicale periodice.

Parteneri